Autor: Ann Vainlo • 22. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meeldejääv pidu väiksema eelarvega

Peo eelarve pole kunagi liiga suur. Ikka kipub rahalisi ressursse napiks jääma. Pidupäev.ee toimetaja Ann Vainlo toob Teieni mõned kogemused, mis on aidanud tal peo eelarvet vähendada, kuid ikkagi meeldejäävat sündmust korraldada.

• Pidu kui kink - kutsuge sõbrad üritusele, nt teatrisse, viltimise töötuppa või hoopis soomatkale ja paluge neil kingituse asemel tasuda osavõtutasu. Olen korduvalt selliseid üritusi korraldanud ja siiani vaid kiitvat tagasisidet saanud. Lisaväärtusena ei pea külalised pead vaevama,  mida peopidaja ihaldab ja Teil jääb järjekordne serviis saamata.

• Toit - proovige lihtsat 3-4 käigulist õhtusööki. Olen seda ise juba aastaid kasutanud ja uskuge-keegi ei jää tühja kõhuga ning toidukoguseid annab paremini planeerida. Värske salat kustutab esimese nälja. Supi saate juba eelmisel päeval valmis keeta, seega hoiate kokku ka aega. Praad- proovige valida midagi, mis on kindlapeale minek, näiteks kana. Lõpetuseks kerge magustoit. Uskuge - keegi ei jää nälga ja Teie ei pea tegelema järgmisel päeval jääkidega.

• Catering - kui on plaan korraldada suurem pidu, siis toidu tellimine catering-firmast tuleb odavam kui ise vaaritada ja küpsetada. Cateringis töötavad professionaalid oskavad paika panna pädeva menüü ja hinnata vajalikku toidukogust. Ise kulutaksite rohkem nii aega kui raha.

• Alkohol - paluge lillede asemel meelepärane jook kaasa võtta. Teie ei pea siis muretsema kes, mida ja kui palju joob? Sageli on keeruline leida kohta erinevatele lilledele. Kui Te ei soovi paluda alkoholi kaasa võtta,  siis piirduge näiteks ainult veiniga.

• Muusika - DJ on tavaliselt odavam kui bänd. Sageli saab DJ ka peojuhi ametiga hakkama. Kui soovite siiski elavat muusikat, siis uurige tutvusringkonnast noori tegijaid, kes esinemiskogemusi otsivad. Kindlustunde saavutamiseks käige eelnevalt neid kuulamas või paluge saata bändi demo, nt Youtube link.

• Õhtujuht - uurige kas tuttavate/sugulaste hulgas, on mõni ettevõtlik inimene, kes tahab kogemuse hinnaga Teile toreda peo läbiviia.

Meeldejäävaid pidusid!

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700