Autor: Ann Vainlo • 29. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õuesõppe võimalused Eestimaal

Kiviõlis võib õppepäeva lõpetada ekstreemspordiga.
Foto: Kiviõli Seikluspark
Õuesõpe saavutab järjest enam populaarsust. Kas teate miks? See on seotud inimeste vajadusega väljuda aeg-ajalt inforägastikust, rutiinist ja tavapärasest töökeskkonnast.

Kuhu aga meeskonnaga minna? Allpool mõned võimalused Põhja-, Lõuna-, Ida- ja Lääne-Eestis.

Õueseminari kohad Põhja-Eestis

Aurik Katharina. Tõenäoliselt parima vaatega seminariruum ja restoran Tallinnas – alati ilusad vanalinna tornide vaated! Sobilik kuni 200 inimesele.

Raudsilla Matkakompleks. Harjumaal asuv püstkodade kodu, kus suurimasse püstkotta mahub kuni 200 inimest, nii et ilmarisk on kõrvaldatud. Murumätast jagub aga ka Eestimaa suurima firma töötajate jaoks. Raudsillal on olemas kõrgseiklusrada ja katapult-zipline. Soovi korral saate kätt proovida erinevates käelistes tegevustes, nagu seebi viltimine, unenäopüüdjate valmistamine, SPA toodete valmistamine jpm. Raudsillal on kombeks öelda – kõik on võimalik!

Mihkli-Salu Puhkemaja. Raplamaal hiiepaiga lähedal on ehitatud laululava - selles energiast pakatavas kohas on võimalik nii mõtteid jagada, koolitusi korraldada kui ka külakiigel kiikuda ning õuekeskkonda täiel rinnal nautida.

Tallinna Lauluväljak. Seda paika teab enamik eestlasi, aga et seal on mõnus erinevatel piknikuplatsidel ka õuesõpet teostada, selle peale pole ehk tulnudki. Vaata ise!

Vanamõisa Vabaõhukeskus. Tallinna külje all Sauel saate mõnusalt muruplatsil õppida või miks mitte niisama unistada. Ilmariski korral on võimalik katuse alla pugeda.

Kallaste turismitalu. Harjumaal Padisel asuv talu pakub õuesõppe jaoks kaminaga suvesaali kuni 100 inimesele või Kalju-Lava, kuhu mahub looduslikule mäenõlvale suisa 1000 inimest istuma. Sellist kohta naljalt Eestimaalt ei leia!

Eramu Nõmmel. – Sobiv koht, kui teil on vaja ka lapsed õuesõppele kaasa võtta, sest siin on lapsed hoitud ja vanemad saavad rahulikult keskenduda enda tegemistele.

Õueseminari kohad Lõuna-Eestis

Piusa koopad. Neid teatakse kui Eestimaa liivaparadiisi ja nahkhiirte lemmikelupaika. Kas teate, et sel suvel on plaan liivakarjäärides korraldada teatrietendus ning neid tingimusi saab kasutada ka mõnusa õouesõppe korraldamiseks.

Mooste mõis. Eestimaa suurim mõisakompleks ootab teid Tartu ja Räpina vahel. Mooste inimesed on väga tegusad. Sestap pole ka imestada, et tegevust saate valida käsitöökojast, restauraatorite kojast, veskiteatrist, rahvamuusikakoolist, vanaajamajast, taaskasutuskojast, villakojast või viinavabrikust. Ilmariski maandab Mooste Folgikoda – Lõuna-Eesti üks suurimatest saalidest, mis mahutab kuni 500 inimest.

Viljandi Laululava. Moderne uus lauluava on super koht suuremate õueseminaride korraldamiseks, sest statsionaarseid istekohti jagub kuni 1000 inimesele. Kui seltskond väiksem, siis leiab toredaid kohti ka lossimägedest.

Järveveere Puhkekeskus. Võrtsjärve ääres on majade vahele  ehitatud korralik katusealune, kuhu mahub lahedasti ka 200 inimest istuma. Töise päeva lõpetuseks leiab hulgaliselt tegevusi nii vee- kui maa peal.

Õueseminari kohad Ida-Eestis

Narva Linnuse põhjaõu. Linnuse õu mahutab ka 3000 pealise seltskonna lahedasti ära. Kaitsekindluses korraldatud üritustel on ajalooline tugev mõju, mis ainult aitab uutel mõtetel ja tegevustel kinnistuda.

Kiviõli Seikluspark. 100m2 terrass mahutab kuni 100 inimest. Ilmariski korral saab põgeneda siseruumidesse. Päeva saab lõpetada näiteks kõige pöörsemate seiklustega või siis hoopis rahulikult tööstusmaastikul matkates.

Õueseminari kohad Läänes-Eesti

Ojako Puhke- ja Koolituskeskus. Pärnumaal asuv koolituskeskus ootab teid läbi viima seminare, koolitusi ja nõupidamisi koos meeldiva lõõgastuse ja maitsva toiduga. Õues on olemas katusealune basseini ääres ja peotelk, kuhu mahub kuni 150 inimest. Hingele pakuvad lisaks kosutust meri ja rannaäärne loodus.

Teeristi Villa. Noraootsis ootab õue peale või suisa suurde laohoonesse erinevaid üritusi korraldama Teeristi Villa. Keskkond on mõnusalt privaatne. Päeva saate lõpetada jalgrattasõidu või lohesurfikoolitusega.

Altmõisa Külalistemaja. Läänemaal asuv külalistemaja ootab teid ilusa õuealaga või kui sadama hakkab, siis ka suure saali ja raamatukogunurgaga. Majutus kahestes mugavates tubades, lisavoodi võimalus. Majas on kokku 12 tuba. Vihjeks -  selle maja kirg on toit!

Grand Rose Spa. Saaremaal asuv spa üllatab meeldiva siseõuega, kus mõnus õuesõpet korraldada, sest on piiritletud majaseintega, mistõttu külm tuul sinna juba naljalt ei küüni.

Vaata veel võimalusi seminariuum.eu lehelt, kus täpsemas otsingus saab valida just õues asuvaid kohti!

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700