Autor: Ann Vainlo • 30. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

15 head ideed, kuidas aastavahetust veeta

Foto: Pixabay
Kui jõuluajal ollakse reeglina lähisugulastega, siis aastavahetusel tahetakse pigem sõprade seltsis pidutseda. Aastavahetus on ikka olnud kärtsu ja mürtsu aeg. Selleks on mitmeid võimalusi. Pidupäev.ee jagab mõningaid ideid üksinda, sõprade, kaaslase või lastega olemiseks.

Head sõbrad päästavad maailma

- Juhul, kui vajad enda ümber seltskonda, siis ära jää kutset ootama, vaid organiseeri ise koosolemine. Helista sõpradele ja tuttavatele, kasvõi vanadele klassikaaslastele ja kutsu näiteks naljaviluks spontaansele kokkusaamisele. Pole ime, kui leiad nõndaviisi väga huvitava ja meeldiva peoseltskonna.

- Stiilipeo peale oled mõelnud? Miks mitte vahel ennast mõnest teisest küljest näidata? Nalja peaks igal juhul saama, näiteks organiseeri aastavahetuse pidu ABBA stiilis, parukapidu või hoopis mõnes teises stiilis pidu, mis just teie seltskonnale hingelähedane.

- Rentige sõpruskonnaga külalistemaja ja jagage kulud pärast laiali, siis ei pea keegi kodus nn teenindavas rollis olema võ igaüks võtab ise midagi söögilauale kaasa.

Üksindus ei tähenda üksildust

- Kuula head muusikat, tee lemmikrooga ning naudi iseenda seltskonda. Üksinda on sageli parim viis patareide laadimiseks ning tulevikuplaanide tegemiseks.

- Parim kaaslane võib aastavahetusel olla ka hea raamat või film, milleks argielus tihti aega ei jää või mille soovid kasvõi teist korda läbi lugeda/vaadata.

- Mõtle uuele aastale ja unista suurelt, ilma piirideta, kõigest mida sa enda ellu ootad! Kui tahad, siis kirjuta või joonista see üles. Kuuldavasti pidavat kirjeldatud soovid enamasti täide minema. :)

Hea kaaslasega pole kunagi igav

- Nautige teineteise seltskonda kodus ühiselt uusi või vanu retsepte katsetades. Ammu on teada ja tuntud tõde, et armastus käib kõhu kaudu!

- Spa hotellid pakuvad mahukaid ja huvitavaid aastavahetuse pakette. Lisaks meeleolukale aastalõpupeole, saate end uuel aastal hellitada mõnusate spa-protseduuridega.

- Tantsige uude aastasse: Tallinnas ja Tartus toimuvad teatrites traditsioonilised glamuursed aastavahetuse ballid, kus saate nautida head muusikat ja tantsida erinevate stiilide järgi. Kui ball pole teie teema, siis ööklubid ootavad ka aastavahetusel kõiki.

Lapsed on rõõmuallikad

- Perega loodusesse lõkke äärde. RMK lõkkeplatsid sobivad väga hästi ka talvistes oludes mõnusaks koosolemiseks. Lõkkel saab valmistada head ja paremat, mida kodus hästi varustatud köögis kuidagi teha ei saa.

- Minge reisima - valige ilmakaar, pakige asjad ning sõitke näiteks naaberlinna Paidesse või naaberriiki Lätti, mis ei asu maade ja merede taga, aga põnevat avastamist leiab ka meie naaberlinnades või -riikides küllaga. Tõsi, tuleb arvestada, et nii mõnedki lõbustusasutused võivad 1.jaanuaril suletud olla.

- Lauamänguõhtu. Mängud kütavad kirgi, tekitavad arutelu, liidavad, arendavad. Eriti ägedaks läheb siis, kui mängus on ka auhinnad või tegevused, mida võitja või kaotaja saab.

Aga uue aasta hommikul?

- Maga rahulikult ja pikalt, et uut aastat puhanuna ja heade mõtetega alustada. Lihtsalt olemises, st mittemidagi tegemises on ka oma võlu. Sellepärast ei pea end kohe laiskvorstiks nimetama.

- Paku endale midagi, mis sulle rõõmu teeb. Külasta lähedasi ja soovi neile head uut! Naudi lõõgastavat vanni või pikka saunapäeva.

- Mine päevavalguses loodusesse matkama – saad kopsud värkset õhku täis ja meele uueks aastaks erksaks.

PS! Pea meeles, et iga hetk saab alguse meist endist. Hea peo teeb iseenda suhtumine sellesse.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700