3. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Jõulupidu erilise toiduga, erilises kohas

Tallinna Raekoja platsil asuv restoran Maikrahv kutsub jõulupidu pidama nii suuremaid kui ka pisemaid kollektiive. Samas soovi korral saab nii külma laua kui ka magustoidud tellida Maikrahvist otse oma kontorisse.

„Parem variant on muidugi tulla Maikrahvi, kus töökeskkond ei sega pidutsemast ja jõuluajast ning  meeldivast seltskonnast rõõmu tundmast,“ sõnab Maikrahvi müügi- ja turundusjuht Küllike Tammelaan ja lisab, et ruumi jätkub siin kõigile, kuna restorani käsutuses on kuni 200 külalisele mõeldud suur saal, samuti on mitu pisemat, alates paarikümnest inimesest koosnevale seltskonnale parajat tuba. Õdusa ja piduliku meeleolu loovad keskaegne sisustus ning vastavas rõivas ettekandjad koos tänapäevaselt maitsva menüüga.

Vanalinnas pole eriti palju söögikohti, kus saab paarsada inimest korraga peolauda paigutada. „Lisaks rohkele ruumile ja maitsvale söögile on Maikrahvi trumbiks ka põnev ajalugu, millest meie teenindajad külastajaid alati heal meelel valgustavad. Oleme reaalne legend nii tänu Maikrahvile kui ka kõrval asuvale endisele Mündi baarile, mis täna kannab Turu nime. Kel soovi, võime vahvaks stiilipeoks Mündi baari taas ellu äratada,“ sõnab Tammelaan.

Raekoja plats 8 asuv Maikrahv on olnud juba ajalooliselt lõbusat sorti tore restoran, kus aulised emandad ja isandad, raehärrad, linnasaksad, võõramaa kaupmehed ja kõik teised saavad hüvadel roogadel ja väärt keelekastel lasta hea maitsta. Köögis valmivate hõrgutiste autor on peakokk Indrek Käen, kes on ametit käinud õppimas nii kaugel Vahemere ääres, viikingite juures kui ka mujal maailmas.

Tammelaane hinnangul pole õige pidu ilma moosekantideta - muusikuid, lauljaid ja tantsijaid on võimalik tellida nii Maikrahvi poolt kui ka ise kohale tuua. Maikrahvis on külalisi lõbustamas käinud nii laulja Gerli Padar, kui ka Vana Toomas ja mustkunstnikud . „Võime korraldada eheda legendaarse Maikrahvi turniiri, kus osalejad peavad puuhobusel mõõklema,“ tutvustab ta. „Samuti  võime läbi viia kokteilikoolituse, et proovida uusi maitseid ning anda parimale kokteilisegajale auhind. Enne peo lõbusat osa saab ka läbi viia seminare või koosolekuid – sellekski on vajalik tehnika olemas.“

Sööge, palju jaksate!

Maikrahvi eripäraks on vaatamata ajaloolisele interjöörile roogade tänapäevalisus. „Meie soov on, et inimesed teaksid, mis toit neid ees ootab. Et nad ei ehmuks menüüd nähes ning pelgaks tellimust teha,“ avaldab Tammelaan. „Samuti ei tohi toit kunagi otsa saada – kui juhtub, et mõni vaagen tühjeneb ning inimestel on soovi sama sööki veel tellida, tuuakse rooga juurde lisatasuta. Kõht ei tohi kellelgi tühjaks jääda!“

Peolauda on võimalik valida nii traditsiooniline jõuluroogadel põhinev menüü, aga ka hoopis midagi muud. Müügi- ja turundusjuhi sõnul kiidavad külastajad näiteks eelroogadest lõherulli krevettide ja ürdikodujuustukreemiga ning rostbiifi, põhiroogadest grillitud lambakarreed ja pihlakakastmes

marineeritud kanarinda ning magustoitudest jõulukeeksi vaniljekastmega, marjakooke ja kreembrüleed. Torti on võimalik tellida eritellimusel ning saadaval on menüüd taimetoitlastele ja allergikutele.

Jookide tellimine on Maikrahvis samuti lihtsustatud – need on jagatud pakettidesse, millest igaüks sisaldab kolme erinevat napsi. Nii on laua broneerijal lihtsam tellimust teha, kuna ette ei tea ju kunagi, mida inimesed täpselt juua tahavad. Kindlasti soovitab aga Tammelaan ära proovida majanapsu, mis on mõnus maheda maitsega aperatiiv pohlast, rosmariinist, suhkrust ja viinast.

Proovi Maikrahv isemoodi jõuluroogasid ka kodus teha

„Soovitame ikka inimestel tellida jõuluroaks midagi erilist – näiteks kontori jõulupeoks sobiksid kenasti meie ürdikodujuustu-lõherull ja valge šokolaadiga toorjuustukook,“ pakub Tammelaan. „Neid roogasid võite proovida teha kodus või kontoris või tulla meie juurde maitsma!“

Ürdikodujuustuga täidetud lõherull (kahele)

100g lõhefileed            

25 g meresoola           

5 g sinepiseemneid     

1tl brändit                 

valget pipart

tilli

suhkrut

Täidis:

30 g kodujuustu         

30g toorjuustu           

murulauku

tilli

soola/pipart

Võta lõhefilee ja puista peale meresool, valge pipar, sinepiseemned, suhkur ja till. Kõige lõpus piserda üle brändiga. Aseta lõhe vähemalt 24 tunniks külmkappi, et kõik maitseained jõuaksid toimida.  Järgneval päeval valmista lõhefilee ette: lõika piki fileed kuni 0,5 cm paksused ribad, aseta need toidukilele. Seejärel valmista täidis: kodujuustule ja toorjuustule lisada maitse järgi murulauku ning segada käsitsi ühtlaseks massiks. Jaota saadud segu toidukilel oleva lõhefilee keskele ning seejärel keera filee kõvaks rulliks. Jälgi, et  kile oleks kindlalt ümber filee ja otsad kinni keeratud. Aseta rullid külmkappi, et kreem muutuks tahkemaks. Seejärel lõika rullist parajad rattad ja serveeri.

Toorjuustukook valge šokolaadiga

(kuni neljale, sõltuvalt lõigatava koogiratta suurusest)

Biskviitpõhi:

4 muna

1 dl suhkrut

4 sl jahu

4 sl tärklist

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

150 g valge šokolaad

600g toorjuust

200g hapukoor

3 muna

100g suhkur

laim

Kõigepealt valmista koogipõhi. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks ja sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Vala segu vormi ja küpseta 225 kraadi juures 7 minutit. Lase ahjus veidi aega jahtuda, siis püsib põhi kohevam.

Täidise jaoks sulata šokolaad  kuumaveevannis. Eralda munavalge munakollasest ja vahusta munavalge suhkruga kohevaks vahuks. Pehmenda suures kausis toorjuust, lisa hapukoor ja kalla juurde sulatatud valge šokolaad. Lisa vaikselt segades munavaht ja riivi täidisesse laimikoor. Sega läbi ja vala eelküpsetatud põhjale.

Küpseta 150-kraadises ahjus 1 tund, lülita ahi välja ja lase koogil veel pool tunnikest ahjus olla. Jahuta korralikult toatemperatuurini ja seejärel külmikus kuni järgmise päevani. Kook võta vormist välja soovitavalt alles siis kui see on jahtunud. Lõigata koogist ühesuurused rattad.

Sulata šokolaad kuumaveevannis. Võta juustukoogiratas ja kasta selle servad šokolaadi sisse. Keera kooki kuni kõik servad on šokolaadiga kaetud.

Loe Maikrahvi pakkumistest ja

menüüst lähemalt www.maikrahv.ee.

Autor: Tiive Murdoja, Gerli Ramler

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700