5. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Olde Hansa – loovate ideede ja heade mõtete koht

Keskaegne restoran Olde Hansa pakub võimalust läbi viia ajastukohane seminar või koosolek, mis annab töökohtumistele ja ideekoosolekutele loovamat hoogu ja energiat.

„Kutsume esiisade kombeid au sisse tõstma ja kokkuistumisi, nõujagamisi ja kontrahtide sõlmimisi vanade tavade järgi pidama! Selline koosolek sobib oluliste asjade arutamiseks kui  meeskondlikuks ajurünnakuks või lihtsalt tavapärase koosoleku pidamise rutiini värskendamiseks. Kui olete tüdinenud arigpäevastest töökoosolekutest, tulge ja proovige teistsugust lähenemist,“ ütleb Olde Hansa müügijuht Küllike Tammelaan.

Ta lisab, et Olde Hansa koosolekud ei ole kindlasti traditsiooniline ülikonnaürituste koht, vaid teistlaadi, häid ja loovaid ideid innustav mõnus paik. „Kuulen vahel üllatusena, et mitmed eestlased ei ole 15-aasta vanusesse keskaegset miljööd ja toitu pakkuvasse Olde Hansasse jõudnudki, sest seda peetakse rohkem turistide kohaks. Püüame müüti murda, sest meie keskaegse restrorani õhkkond on väga kreatiivne ning äärmiselt loominguline! Väga hästi on vastu võetud meie teisipäeva- ja pühapäevaõhtused teatrietendused, mida meie ettekandjad söömingu kõrvale naudinguks pakuvad.“

Keskaegne koosolek algab majaemanda või -isanda tervitussõnadega ning järgnevalt valitakse kokkuistumise ametmehed: Eesistuja, Kirjutajahärra ja Trahvihärra. Kokkulepitud kontrahtide sisse õnnistamise juurde kuulub ka toobike Kõigeparandaja Pipraakvaviidiga.

Koosoleku raames serveeritakse seltskonnale söömingu vormis lõuna - eeltoidud, pearoad ning ka väike magustoit. Koosolekut võib pidada enne söömist, erinevate käikude vahepeal või pärast söömist. „Kuna keskajal ei olnud koosoleku pidamiseks selliseid moodsaid vahendeid nagu arvutid, ja projektorid, ei saa neid kasutada ka Olde Hansas,“ muigab Tammelaan ja lisab, et see uude lähenemine tänasel arvutiajastul tegelikult meeldib inimestele. „Aga et tähtsamad otsused vaid mälu hooleks ei jääks, saavad koosoleku pidajad enda käsutusse pärgamendi ja sule, samuti saab üks koosolekul osalejatest endale koosoleku läbiviija rolli ning teisest saab korrahoidja.“

Kui siiski on koosoleku pidamiseks vajalik dataprojektori kasutamine, saab sellise seminari läbi viia Olde Hansa lähistel asuvas restorani Estlander nõupidamisruumides.

Söömingu eelroogadeks on Liivimaa krahvi hapukurgid, Londoni kaupmeeste safranipikels, Eriti Õnnistatud Oliivipuu viljad, kadakane riimsoolaliha mädarõikahapukoorega, Hansamaja heeringas, ürdi-pähklisai koos Lossi toorjuustuga. Peatoiduks on õrnasti maitsestatud Bergeni kalapada,

suurkaupmees von Huecki mahedamaitseline metsloomasmoor ning lisandiks pähkli-odramuhedik, hautatud suitsuhapukapsad, ristirüütlite läätsemuhedik ja ingverikaalikad.

Koosoleku kestvus koos söögiga on olenevalt osalejate soovist kuni neli tundi ning hinnaks 24 eurot külalise kohta. Restoranides Olde Hansa ja Estlander jagub ruume erinevate suurustega seltskondadele alates 12st inimesest kuni 80ni.

Informatsiooni ja reserveeringuid saab teha numbril 627 9020 või [email protected].

 

 

Autor: Tiive Murdoja, Gerli Ramler

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700