21. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Privaatrestoran Köök avab kaheks päevaks uksed ja kutsub tasuta workshop’idele

Oktoobri lõpus pakub Köök aga ainulaadset võimalust tutvuda restorani ruumide, menüü ja kokkadega ning lüüa kaasa põnevates kokkamistöötubades.

„Kuigi Köök tegutseb juba üle viie aasta, on see kui hästi hoitud saladus, millest ollakse kuulnud, aga mida paljud pole lähemalt näinud,“ tunnistab perenaine Ingrid Hettihewa. „Nüüd mõtlesime anda sekretäridele ja büroojuhtidele eksklusiivse võimaluse meiega vabamas õhkkonnas tutvuda. Korraldame avatud uste päevad, kus näitame oma kööki ja söögisaale, pakume läbilõiget Köögis pakutavatest roogadest ning soovijad saavad osaleda meie peakoka juhitaval värske pasta valmistamise, värskete ürtide ja vürtside kasutamise ning šokolaaditrühvlite kaunistamise workshop’il.“

Köök on privaatrestoran, kus kõik üritused toimuvad ettetellimisel ja privaatselt vastavalt tellija soovidele. Köögi kaunid ja hubased ruumid sobivad seminaride, koosolekute, koolituste, tooteesitluste, vastuvõttude, pulmade ja muude tähtpäevade korraldamiseks. Ürituste alguse aeg  ja kestvus on vabalt valitavad.

„Meie eeliseks on privaatsus, mida tänasel päeval suhteliselt vähe pakutakse. Kogu meie saal ja köök on alati reserveeritud vaid ühe seltskonna jaoks ning oleme nii kellaaegade kui ka sündmuste teema suhtes väga paindlikud – meile võib tulla lihtsalt pidulikule hommiku, lõuna- ja õhtusöögile, veini-, tee-, õlle või vahuveini degusteerimisele-koolitusele ning loomulikult on kõik oodatud meie kokanduskursusele,“ tutvustab Hettihewa.

Köögist ammutatakse inspiratsiooni

Kokanduskursused ongi Köögi põhiformaat: kõik kokkamishuvilised saavad põlled ette ja valmistavad endile koka juhendamisel pidusöögi. Pärast mõnetunnist kursust nauditakse üheskoos töö vilju. Kui puudub tahe käsi toiduseks teha, võib tellida maitsva Chef' s table lõuna- või õhtusöögi, mille korral osa menüüst valmib otse külaliste silme all.  Soovi korral saavad ka siis mõned külalised põlled ette ja söögitegemises osaleda. Paralleelselt kokakooliga võib tellida ka joogikoolituse või näiteks šokolaaditrühvlite valmistamise töötoa. Üheks maagiliseks võimaluseks on pimeõhtusöök, kus külaliste silmad kaetakse kinni ning viiakse nad lõhnade ja maitsete maailma. Mida pimedam, seda põnevam!

„Kõhu saab Köögis alati täis ning tooraine on alati värske, saabudes kohale alati vahetult enne gruppi ja just ainult selle seltskonna jaoks tellitult,“ märgib Hettihewa. „Toitude puhul võib valiku teha meie menüüst, aga muidugi võib ka ise midagi välja pakkuda  – oleme õpetanud külalistele ka näiteks kreembrülee või mingi kindla kastme tegemist.“

Ta lisab, et Köögi üks eesmärk on anda inimestele julgust ja inspiratsiooni järgmiseks poekülastuseks ning tehtud toitude kodus järele proovimiseks.

Köögi peakokk on Inglismaalt pärit Tim Bramich, kelle erialaks on traditsioonilised Prantsuse ja Vahemere retseptid moodsa puudutusega. Külaliskokaks on Ingrem Raidjõe, kelle eriroogadeks on toidud uluki- ja jaanalinnulihast.

Restorani ruumid on hästi liigendatud, sisaldades 30 istekohta. Kokteilvastuvõtule või rootsi lauana serveeritud einet mahub nautima kuni 40 inimest.

Köök on huvilistele avatud esmaspäeval, 28. oktoobril kell 15-19 ja teisipäeval, 29. oktoobril kell 12-16. Töötoad toimuvad esmaspäeval kell 16 ja 17 ning teisipäeval kell 13 ja 14. Eelnev registreerimine on soovituslik, aga mitte nõutav. Täpsem info www.kook.fi , telefonidel 644 0431 ja 526 6528 või e-kirjaga [email protected] .

 

 

 

Autor: Tiive Murdoja, Gerli Ramler

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700