20. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Pane Hiina meditsiin oma tervise heaks tööle

Lähenevad jõulud panevad üha enam mõtlema lähedastele, nende tervisele ning heaolule. Hiina tervisesalong Yin Yang tahab sinu, sinu lähedaste ning kolleegide eest hoolt kanda tervistaval ja looduslikul moel, toetudes aastatuhandeid kasutusel olnud Hiina tervisetarkustele.

Erinevalt Lääne meditsiinist räägib Hiina meditsiin tervisest – mitte haigusest. Hiinas maksti arstile head palka siis, kui tal ei olnud patsiente, sest see näitas, et ta teeb oma tööd hästi ja tema kliendid on terved. Iga väljakujunenud haigus on juba millegi tagajärg.

Hiina ravitraditsioonid pööravad palju tähelepanu sellele, et inimese energia ei seiskuks, sest see tähendab, et veri ei käi enam korralikult ringi ning ei jõua vajalikul määral organiteni. Selle tulemusel muutuvad organid üksteise järel nõrgaks ning tulemuseks on haigestumine.

Me ei tohiks oodata, kuni haigus on välja kujunenud ning alles siis arstile minna. Väsimus, valu, unetus, iiveldus või jõuetus, on märguanne, mida keha püüab läheneva haiguse kohta edastada. Hiinas algab ravimine juba haiguse yin-vormist ehk siis, kui inimene tunneb, et midagi on valesti. Võrreldes väljakujunenud haigusega, on yin-vormi kergem ravida ja seeläbi haigust ennetada.

Hiina teooria kohaselt on qi eluenergia. See on looduse elujõud, mis haarab kogu universumi. Nii ka inimese keha. Kehas voolab qi mööda energiakanaleid ehk meridiaane. Iga meridiaan kontrollib qi-d, mis on ühenduses ühe peamise siseelundiga. Meridiaanidel on omavahelisi ristumisi. Igal meridiaanil on piirkonnad, mida nimetatakse qi–punktideks, kus qi voolab keha pealispinna lähedal. Hiina massaažid liiguvad mööda energiakanaleid ehk meridiaane ja qi-punkte, mille kaudu on võimalik mõjutada qi voolu inimese organismis. Läänes välja töötatud massaažitehnikad keskenduvad peamiselt erinevate lihasgruppide masseerimisele.

Erinevusi Lääne ja Hiina meditsiini vahel on veelgi. Kui Lääne meditsiin käsitleb keha ja vaimu üksteisest eraldatuna, siis hiina meditsiinis on keha, hing ja vaim ühtne tervik. Ravi on tavaliselt suunatud üldisele tervise taastamisele, mitte üksnes haige kehaosa ravimisele.

Üks selliseid protseduure, mida Hiina tervisesalongis Yin Yang tehakse ja millel usutakse olevat võime ravida kuni 200 haigust, on eriline Hiina ravimassaaž Gua Sha. Selle põhimõte on nahal asuvate akupunktuuri punktide ja ching-lo meridiaani mõjutamise abil stimuleerida vereringet, tugevdada immuunsüsteemi ning seeläbi ennetada või ravida haigusi.

Hiina tervisesalongis Yin Yang töötavad massöörid on tervistavaid massaažitehnikaid õppinud suurte kogemusega Hiina meistri käe all ning suudavad sulgunud energiakanaleid taas avada. Lisaks sellele omab suur osa salongi töötajatest traditsioonilist meditsiinilist haridust, mis võimaldab neil salongi klientide tervisele keskenduda mõlema suuna teadmisi paralleelselt kasutades.

Kuna Hiina kultuuris pööratakse väga palju tähelepanu noorusele ja nooruse säilitamisele, leiab Hiina tervisesalongist ka spetsiaalselt terve jume ja noorusliku ja särava naha säilitamiseks mõeldud Gua Sha massaaži näopiirkonna jaoks.

Nooruslikkuse säilitamine on ka ehk veidi harjumatute munasarja ja neerupiirkonna massaaži eesmärk. Munasarjamassaaž on mõeldud ka neile, kes lisaks noorusele tahavad munasarjad aktiivsemalt tööle panna ja organismis õiget hormoonitaset hoida. Neerupiirkonna massaaž aitab väljutada toksiine, puhastab meridiaane, ravib liigset higistamist ja kontoritöötajaid tihti piinavat alaseljavalu. Neerupiirkonna massaaž lubab ka paremat seksuaalelu ning nooremat väljanägemist.

Hiina peamassaaži eesmärgiks on läbi akupunktuuri punktide mõjutamise rahustada ja lõõgastada ning leevendada suurest töökoormusest tingitud pingeid ja stressi, parandades seeläbi inimese keskendumisvõimet ning une kvaliteeti.

Hiina tervisesalongist on võimalik soetada erinevas väärtuses kinkekaarte. Neile, kes soovivad oma lähedastele või kolleegidele pakkuda midagi väga erilist, on mõeldud Terviseaktsiad. Terviseaktsia on kinkekaardilaadne toode, mille soetamisel saab aktsia omanik külastada kolme erineval moel tervistavat ja põnevat protseduuri.

Tervisesalong on naabriks ilusalongile Gersi Stiilistuudio, kus lisaks juuksuriteenustele ja Bio Sculpture toodetega (tunnistatud 99% ulatuses allergiavabaks) tehtud maniküürile ja pediküürile saab teha ka värvi- ja soenguteste.

Loe lisaks www.hiinatervisesalong.ee

Tervisesalong Yin Yang

Liivalaia 40, Tallinn

Tel 6200582

E-mail [email protected]

E-pood www.gersi.ee

 

 

 

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700