25. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Restoranid Ribe, Cru ja Platz üllatavad põnevate ja maitsvate jõulumenüüdega

Carmen Catering ning Tallinna restoranid Ribe, Cru ja Platz on jõuludeks kokku pannud erilise menüü, millega üllatada oma külalisi, koostööpartnereid ja kolleege.

Tänavu restoranide TOP 50-s kõrge seitsmenda koha saavutanud restoran Ribe pakub 2013. aastal mitut sorti jõulumenüüd, mis sisaldavad näiteks Hollandi matjes-heeringat, grillitud hirvetartari marineeritud kurgi ja gribiche-kastmega, pardikoiva-confit’i ja glasuuritud sea sisefileed. Lisaks muidugi magustoidud, kus valikust leiab nii mustasõstra- kui õuna-kaneelisorbetti ja paljude lemmikuks saanud  mustaleivapudingit.

2007. aastast Tallinnas Vene tänaval tegutseva Ribe menüüd iseloomustab värske, hooajalise ja valdavalt kodumaise tooraine kasutamine, kuhu on lisatud Euroopa köökide maitseid ja tehnikaid. Restorani peakokk Andrei Šmakov kuulub Eesti kokkade tippude hulka ning üks kelneritest, Ave Toomjõe, valiti tänavu Eesti aasta parimaks kelneriks. Ribe kokk Dmitri Fjodorov jõudis tänavu Eesti parima koka meistrivõistlustel teisele kohale, teda edestas ehk esikoha sai Pavel Gurjanov restoranist Cru.

Restoran Cru köögis on nüüd pärjatud mehi rohkem kui üks – Cru peakokk Dmitri Haljukov on Eesti esindaja 2014. Aasta Bocuse d´Oril ning hetkel käivad tihedad treeningud maikuus Rootsis toimuvaks kokkade olümpiaks. Tallinna vanalinnas Viru tänaval ajaloolises hoones paiknev õdus restoran Cru pakub toitu, mille märksõnadeks on naturaalne gastronoomia kombineeritud parima kohaliku toorainega. Restorani juurde kuulub ka hubane väike vanalinna hotell. 

Cru pakub jõulude puhul erimenüüna eelroaks traditsioonilist külmsuitsulõhet, munakollase confiti ja murulaugu majot, kammkarpi Põhjamerest ning röstitud kapsast ja peekonit. Pearoaks on hanerasvas küpsetatud linnuliha metsaseente, trühvli ja metsamarjadega ning selle juurde värskelt küpsetatud tatrajahuleib. Magustoiduks pakub Cru brüleed „Porter Ale” ja ingveri mureküpsist ning loomulikult annavad sommeljeed iga roa juurde veinisoovituse.

Oktoobri lõpus väikese värskenduskuuri läbi teinud restoran Platzi köök on nüüd uus ja moodsa sisustusega, mis peakoka Silver Teeääre sõnul lubab restoranis pakutava menüü viia hoopis paremale tasemele. Uus, talvine menüü on ka juba mõnda aega väljas ning lisaks suuremale valikule leiavad Platzi menüüst nüüd toite ka taimetoitu eelistavad või siis ka toidutalumatusega kimpus olevad külastajad. Kõik enimtuntud allergeenid on menüüs selgelt välja toodud, et külalistel oleks valiku tegemine lihtsam.

Jätkuvalt on Platzis ka suur pokaaliga müüdavate veinide valik, mis võimaldab endale meelepärase klaasitäie veini tellida valitud roa juurde kasvõi lõunasöögi kõrvale. Platz, Ribe ja Cru on ka ühed vähestest kohtadest, kus isegi šampanjat saab klaasiga tellida!

Jõulumenüü eelroogade on valikus on Waldorfisalat kanafileega,  kõrvitsasalat kitsejuustu ja kõrvitsaseemne õliga, verikäkikrõpsud linnumaksa mousseega, mustsõstraga marineeritud lõhefilee, veiseliha tartar röstsaiaga ning suupisted suitsukala ja kalamarjaga. Pearoaks pakub Platz küpsetatud seaminikooti Põltsamaa õunaveinikastmega ja põdraliha seene-portveini kastmes ning magustoiduks õunakook vanillijäätisega või pehmet šokolaadileiba kirsisiirupiga.

Koos restoranide Ribe, Platz ja Cru Carmen Gruppi kuuluv Carmen Catering võib teenindada nii tuhat ja rohkem inimest kui ka pakkuda personaalset peolauda näiteks 10-20 inimesele.

Carmen Cateringi rikkaliku valikuga jõulumenüü leiab igaüks endale meeldivad maitsed. Kalavalikus pakutakse õrnsoolaheeringat, külmsuitsu-võikala, frititud suitsuräime-kartulipalle, värske koriandri ja laimiga marineeritud kalmaari ja Matjes heeringasalatit. Lihavalik sisaldab endas pardilihavõileiba õuna-juurselleri salatiga, pikalt mooritud seakülje confit’it pohlamoosiga, hirveliha terriini seentega, metsaseentega täidetud seafileerulaadi ning röstitud köögiviljadega pikitud talleliha.

Lai salativalik hõlmab nii Waldorfisalat ja marineeritud kõrvitsasalati kui ka seene-sibula- ja saksapärase kartulisalati. Laualt ei puudu ka verivorstid, sea- ja põdraliha ning kalkunifilee. Desserdina  võib tellida kama-toorjuustukreemi, õuna-kaneeli ahjukooki vanillikastmega või valge šokolaadivahtu.

Vaata lisainfot ja küsi pakkumist:

www.carmen.ee

www.ribe.ee

www.crurestoran.eu

www.platz.ee 

 

 

 

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700