11. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Pizzapoiste gluteenivaba pitsa tõestab - ka kiirtoit võib olla tervislik

Kuigi levinud arusaama järgi pole kiirtoit tervislik, on selle tarbimine kogu maailmas kiirelt kasvav tendents. Ent kas kiirtoit on tingimata kahjulik? Meie kohalik kiirtoidufirma Pizzapoisid murrab selle müüdi, pakkudes gluteenivaba, hoolikalt valitud köögiviljade ja lihaga pitsasid.

„Söömist on hakatud järjest enam pidama kõrvaltegevuseks, mis tuleks kiiresti korda ajada nagu auto tankimine,“ ütleb ettevõtluse ja juhtimise koolitaja Andro Kullerkupp.

Kuna kiirtoidu puhul on üheks oluliseks osaks tooraine hind, sunnib see tootjaid Kullerkupu sõnul kasutama tootmises keemiat. „Keemia kasutamine algab juba ahela alguses. Teravilja külvatav seeme on geneetiliselt muundatud, kasvatamisel kasutatakse ebatervislikke nitraate ja kahjureid tõrjutakse kangete mürkidega. Sama toimub köögiviljadega ja lihaga, kuna loomi söödetakse antibiootikumide ning muu keemiaga.“

Õnneks on tervisliku toitumise teema järjest aktuaalsem, inimesed on hakanud huvituma mahetoodangust ja jälgivad toitainete koostisosi. Kas see välistab kiirtoidu? Tegelikult mitte, nagu tõestavad Pizzapoisid: nende toodete sari “Terviseks!” on gluteenivaba. Pitsakate koosneb hoolikalt valitud köögiviljadest ja lihast ning köögiviljad lisatakse pitsale peale küpsetamist, sest köögiviljad kaotavad kuumutamisel oma väärtusest 70-80%.

„Viimase positiivse üllatusena tulid nad lagedale sellega, et lisavad pitsadele ülitervislikke kanepiseemneid. See on tõepoolest minu lemmik kiirtoit ja pidasin oma lapse sünnipäevagi just nende pitsadega. On olemas palju tervislikke maitseaineid, mida osavalt kombineerides saab tervisliku toidu muuta väga maitsvaks,“ räägib Kullerkupp.

Usaldust tõstab ka see, et Veterinaar- ja toiduamet on teinud Pizzapoiste pitsadega laborikatseid ning andnud loa Pizzapoiste “Terviseks!” pitsat nimetada tervislikuks kiirtoiduks.

„See toit ei ole lihtsalt tervislik, vaid lausa kasulik. Tavalise bistrootoiduga on pärast lõunat inimesed unised ja keskendumisvõime madalam. Seda ei tekita täis kõht, vaid suur gluteenisisaldus söögis ja tasakaalustamata toitained,“ selgitab Kullerkupp. „Toitumisharjumustel on oluline mõju inimeste töövõimele ja tujule. Firmades, kus on kogu aeg kiire ja töötajad peavad kiirustades suvalist toitu sööma, on sagedamini kvaliteediprobleeme ja rahulolematust.“

Niisiis on tervislik ja samas maitsev kiirtoit täiesti võimalik. Võimalik on oma kiire eluviisi juures jätkata kiirtoidu tarbimist ja rahuliku südamega lubada seda ka oma lastele, makstes juurde kõigest paar eurot. Ja veel – Pizzapoiste kullerid toimetavad pitsad kohale kiiresti ja soojalt. Kullerid sõidavad lahedate elektriautodega, mis näitab, et Pizzapoisid hoolivad tervislikust keskkonnast.

Vaata täpsemalt: www.pizzapoisid.ee

 

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700