City Marina uus hooaeg algab ilusate ilmade saabudes mai keskpaigast ja restoran on avatud seni, kuni kaunist vananaistesuve jätkub. „Oleme kõige suurema kala- ja mereanni valikuga restoran Eestis. Väga suur osa meie kalavalikust on kodumaine ning tuuakse otse kohalikelt kaluritelt. Samas ei ole puudust ka eksootilisematest mereandidest nagu austrid, krevetid ja karbid, mida kohalikest vetest püüda ei anna,“ räägib Jörgen Kohal. Samuti on restorani plussiks kaunis vaade ühelt poolt jahisadamale ja teiselt poolt vanalinnale.
Ta lisab, et City Marina külalised on inimesed, kes peavad lugu hästi küpsetatud kalast ja värsketest mereandidest, kuid samas ei jää nälga ka lihasööjad, salatisõbrad ja pastalembesed. Külastajate lemmikuks on tänaseks kujunenud sinimerekarbid, terve koha ja loomulikult tšillised krevetid.
„Meie juures saab tõsise kõhutäie iga gurmaan,“ tõdeb peakokk, märkides, et värskelt kokkupandud menüüs üllatavad külastajaid näiteks flambeeritud kammkarbid, sinimerekarbid, gillitud ribi, pasties de nata ehk Portugali kreemikorvike ja palju muud. „Ootame kõiki värske ja eheda maitse austajaid! Kindlasti tasub küsida toidusoovitusi meie pädevatelt teenindajatelt, näiteks kala valides tasub alati täpsustada, kas tegemist on luise kalaga või mitte. Kel aga parasjagu einestamisesoovi pole, võib tellida ka lihtsalt pudeli head veini nautimaks City Marina helget fiilingut ning mõnusaid vaateid jahisadamale ja vanalinnale. Meie restoran on kui südalinna salaaed, kus linnaruum kohtub linnaelu ning loodus mereäärse romantikaga.“
City Marina kuulub koos restoranide Cru, Ribe ja Plaziga Carmen Gruppi, mis on toitlustuse korraldamise alal tegutsenud üle 15 aasta.
City Marina
Kuunari tänav, Tallinn
Tel 564 2004
E-post: [email protected]
Jörgen Kohali retseptisoovitus:
Sinimerekarbid veinileemes
Sinikarbid 1 kg (värske või külmutatud)
Valge vein 0,2 l
Või 30 gr
Loorber 1 leht
Sidrun 0,5 tk
Vürts 1 tera
Küüslauk 2 küünt
Šalottsibul 1tk
Lehtpetersell 20gr
Õli
Kuumuta õlis hakitus šalottsibul ja küüslauk. Lisa sinimerekarbid ja valge kuiv vein. Lisa loorber ning vürts. Hauta ca 10min või kuni karbid lahti lähevad. Veidi enne serveerimist lisa hakitud petersell. Serveeri koos sidruniga.
Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee