23. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Padisel asuv Kallaste talu pakub aktiivseid tööväljasõite ja põnevat puhkust

Seminariruumide kõrval pakub talu põnevaid vaatamisväärsuste ekskursioone ning aktiivset tegevust seikluspargi, lasketiiru, mängude, meisterdamise ja täispika discgolfi raja näol.

„Juba 130 aasta eest tulid inimesed siia iidsete mändide rüppe, muinasjutulise jõe kõrgele kaldale, et nautida teineteise seltsi. Asine koolitus, vahvad seiklused, kaunis loodus, südamlik pererahvas ja meeldejäävad suvepäevad – kohtumiseks meie juures on alati mustmiljon põhjust,“ sõnab Kallaste Turismitalu OÜ perenaine Ülle Kuningas.

Peo- ja seminarisaalide valik on Kallastel lai. Kuni 20 inimest (suvekuudel kuni 30) mahutab sauna ja kaminaga tareke Ella, kust on tore teha väiksemaid koosistumisi, seminare ja saunaõhtuid.

Peamaja esimesel korrusel asuv kuni 60 inimest mahutav peosaal on varustatud kõige seminari jaoks vajalikuga alates suureks televiisorist ja muusikakeskusest kuni videoprojektori, tahvli ning traadita internetini. Avar väliterrass pakub lahedat peoruumi kuni 120-le inimesele, olles ideaalne ruum suveüritusteks, olles mõnusaks kaitseks nii lõõskava päikese kui ka vihmasabina eest. Koos peamaja saaliga mahutab suurtest sihvakatest palkidest ehitatud terrass kuni 150 inimest.

Sisemajutust pakub Kallaste Turismitalu kuni 70 inimesele. Valida on nii peamaja, hoovimaja kui ka tarekeste vahel. Lisaks on talumaal piisavalt ruumi telkijatele ja karavaniomanikele, kellele pakutakse võimalust kasutada külastajate kööki ning mugavaid pesemisvõimalusi ja tualetti.

Suvekontsertide paradiis Padisel

Kallaste talu juurde kuulub ka keset sõnajalamerd  Kloostri jõe kaldal asuv Kalju-lava, mis on tore koht suuremate suveürituste ja kontserdite läbiviimseks. Istepinke on laululava juures kuni 600 inimesele ning kokku on ruumi kuni 1000 pealtvaatajale. Sinna juurde kuulub katusega Kalju-Kohvik laudade-toolidega, kus kontserdite ajal pakutakse värskeid kooke ja pirukaid ning ka sooja toitu ja meeldivaid jooke. Vajalikku helitehnikat ja/või diskorit ja muusikuid saab rentida ka läbi Kallaste Turismitalu.

Kalju Terasmaa auks Kalju nime saanud lava asub oru põhjas ning pealtvaatajad istuvad nõlval, kust kõigile avaneb hea nähtavus laval toimuvale, aga ka ümbritevale loodusele – enne pimedat on hea õnne korral võimalus näha karja kameruni kitsi ringi kepsutamas või kauneid hanesid jõel ujumas. Lava ees on ka plats kas tantsimiseks või suuremate esinejagruppide kasutamiseks.

Kalju-lava üritusi on võimalik ühendada tähtsündmuste, kliendiürituste või vabaõhuseminaridega Kallaste Turismitalus. Ostes oma firma töötajatele või partneritele suurema hulga pileteid, toetate kultuuri arengut ning saate kokkuleppel Kallaste taluga selle eest avalikku tänu ja reklaami. Leia Kalju-lava ka Facebookist!

Uudis! Kallaste talu rajab muuseumi ja sepikoja

Kallaste Turismitalu on alustanud muuseumi rajamist, mis annaks inimestele aimu, kuidas Kallaste talus ja mujal Eestis vanasti elati. Muuseumi esimene osa ehk varjualune on muide juba valmis ja huvilistele avatud, seal eksponeeritakse hobutööriistu, majapidamistes kasutusel olnud masinaid ning puu- ja rauatööseadmeid. Muuseumi kaks ülemist korrust saavad koolimuuseumile, sest Kallaste talus tegutses aastatel 1870–1923 kool, ning esimesele korrusele on plaanis rajada sepikoda.

Aktiivne tegevus hoiab hinge ärksana

Ärksa hingega Kallaste turismitalus pakutakse vabaks ajaks palju tegevust ning meelelahutust. Padise Seikluspargi madal- ja kõrgseiklusrajal käib füüsiline tegevus koos meeskonnatöö harjutuste ja kogemusmängudega põhimõttel kergemalt raskemale. Põhieesmärgiks on õpetada osalejatele meeskonnatööoskusi ja grupitunnetust, paindlikke lahendusi, tegevuse planeerimist, usaldust enda ja teiste suhtes. Loomulikult on kõikide katsumuste juures kogenud instruktorid ja turvavarustus, ja juhtuda Sinuga midagi halba ei saa, kuid... Osad selle seikluspargi elemendid on Eesti kõige ekstreemsemad, kuid pole unustatud neid seiklejad, kes soovivad pigem madalamal ronida. Seikluspargi külastus sobib hästi ekstreemseks, meeskondlikuks ja mõnusaks äraolemiseks sõprade või töökaaslaste seltsis. Seikluspargi  täpsema tutvustuse leiad kodulehelt www.seiklusring.ee või helista telefonil 5664 5916 (Valdo Kangur).

 

Koostööpartnerite abil pakutakse räätsamatka rabasse, süstasõitu Vihterpalu jõele, saani- ja kalessisõitu ning hobumatka, paintballivõistlust ja ATV-safarit. Lisaks ajaloohõngulisi matku Padise kloostri varemetesse ja Padise linnamäele ning loodusretke Rummu Tuhamäele ja Pakri saartele.

Suveüritustel on tore korraldada sõbralikku jalgpallikohtumist, võidu peale korvpalliviskeid või võrkpallimängu, orienteerumist ja fotojahti, samuti saab harjutada kuulitõuget, mängida lauatennist, lendava taldriku korvpalli ehk discgolfi, lasta vibu, ambu või õhupüssi või heita sangpommi. Samuti saab end ja oma meeskonda panna end proovile tasakaalu nõudvas tünnisõidus, vabalangemises ehk Tarzani hüppes või metsas toimuval 3-4-tunnisel üleelamise baaskursusel.

Tubaste tegevustena pakub Kallaste talu välja erinevaid töötube: koduse sushi valmistamist ning ühime taluleiva küpsetamist, kust saab kaasa oskused ja juuretise, et ka kodus seda imehead traditsioonilist koduleiba valmistada. Lisaks õpetatakse valmistama ehteid, jutustatakse paadiehituse ajaloost ning tehakse minipaate ning vahval rahvatantsukursusel saab omandada Eesti rahvatantsule iseloomulikke võtteid. Väikestele mürakarudele on ehitatud mänguplats: batuut, ronimisköis, tasakaalupoom, liivakast, liumägi, kiik.  Ujumisvõimalused on tiigis ja jões.

Kallaste Turismitalu ootab kõiki, kes armastavad kaunist loodust, hindavad kultuuri ja ajalugu ning armastavad seikluseid. Tulge meile külla!

Lisainfo:Kallaste Talu

Tel: +372 507 6138

E-post: [email protected]

Koduleht: www.kallastetalu.ee

_________________________________________________________________

Content Marketing (CM) ehk sisuturundus on moodne trend kogu maailmas, mille läbi ettevõtted tutvustavad oma parimaid kogemusi, tooteid ja teenuseid. CM artikkel lähtub alati artikli eest tasunud kliendi huvidest ning seal sisalduva info tõesuse eest vastutab klient.

 

 

Padise Seikluspargi madal- ja kõrgseiklusrajal käib füüsiline tegevus koos meeskonnatöö harjutuste ja kogemusmängudega põhimõttel kergemalt raskemale. Põhieesmärgiks on õpetada osalejatele meeskonnatööoskusi ja grupitunnetust, paindlikke lahendusi, tegevuse planeerimist, usaldust enda ja teiste suhtes.
Foto: www.seiklusring.ee

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700