14. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õpitubade korraldaja ÖRREKE pakub suvepäevadel loominguliste tegevuste näol lõõgastavat alternatiivi

Õpitubades õpitakse siidimaali, õnnekivi lihvimist, looduskosmeetika valmistamist ja palju muud.

„Meie õpitoad pakuvad alternatiivset tegevust, milles saab samuti proovile panna meeskondliku vaimu ja loovuse. Samal ajal on aga võimalik õpitoas osaleda ka lihtsalt enda lõbuks,“ ütleb õpitubade Örreke juht ja koolitaja Kadrin Pintson, kes on õpitubade korraldamisega tegelenud viis aastat. Selle aja jooksul on Örrekese õpitubades osalenud üle 5000 inimese.

Õpitoad sobivad igas vanuses osalejatele ning on lühikesed, kestes kuni 45 minutit – selle aja jooksul ei tüdine inimesed tegevusest ära. Pedagoogilise haridusega käsitööasjatundjate juhendamisel valmivad praktilised esemed, mille saab õpitoast kohe kaasa võtta. Lisaks on võimalus pakkida valminud ese kaunisse kinkepakendisse.

Klientide positiivne kogemus

Kristiina Pruul turundusagentuurist Hype-LAB OÜ on Örrekesega koostööd teinud ligi poolteist aastat ning seda enamasti kliendiürituste raames, mis on varieerunud uusaasta galadest suvepäevadeni. Töötubades osalejad on olnud nii naised, mehed kui lapsed, samuti on seltskondades olnud nii eesti, vene kui inglise keele kõnelejaid.

„Meie koostöö on olnud tõesti väga mitmekülgne ning sündmustel osalenud inimeste arv on varieerunud 20-st 200-ni. Koostöö raames on Kadrin ja Örreke pakkunud meile erinevaid vahvaid meisterdamisalaseid töötube,“ sõnab Pruul, selgitades, et kuna agentuur on justkui sõel kliendi ja allhanke vahel, on nende ülesandeks välja sõeluda just need kõige paremad, professionaalsemad ja toredamad tegijad. „Ja jätkame Kadriniga koostööd, sest tema töötoad on alati väga professionaalselt ja põnevalt lahendatud. Instruktoritel on olemas erialased teadmised, võõrkeelte oskused ja inimestena on kogu Örrekese pere äärmiselt abivalmis. Julgeme soovitada neid ka kõigile teistele.“

Creditstar Group AS assistent Terje Kurikoff leidis info Õrrekese õpitubade kohta internetist, kui oli korraldamas möödunud aastal firma jõulupidu. "Väga meeldiv suhtlus ning paindlik ja vastutulelik hoiak tegi meie koostöö väga lihtsaks. Eriti hea lahendus meie jaoks oli see, et Õrrekese juhendajad said tulla geelküünalde valmistamise õpituba läbi viima restorani kohapeale, kus saime oma 30-se seltskonnaga enne pidulikku õhtusööki tekitada meisterdamisega hea vaba õhkkonna," kirjeldab Kurikoff. Tema sõnul muutis Õrrekese professionaalne ja meeleolukas korraldus jõulupeo meeldejäävaks ning kindlasti on neil plaanis ka tulevastel firmaüritustel nende pakutavaid töötubasid tellida.

Grupi suurus võib olla 10-150 inimest ning õpitoa hind sõltub osalejate arvust – mida rohkem inimesi, seda soodsam hind.  Suurema meeskonna saab jagada väiksemateks gruppideks ja kasutada koolituse läbiviimiseks abijuhendajaid ja mikrofone.

Õpituba võib toimuda ka vabas vormis,  kus juhendajad on kohal näiteks kolm tundi ning osalejad tulevad meisterdama täpselt siis, kui soovivad.

Suvepäevadel on Pintsoni sõnul kõige populaarsemad õpitoad siidisalli maalimine, talgikivist õnnekivi, võtmehoidja või kaelakee lihvimine, šokolaadi tegemine ning kosmeetika töötoad, kus saab valmistada seepe, huulepalsameid ja kehakoorijaid. Kui suvepäevad või tähtpäevad toimuvad koos peredega, pakub Örreke piisavalt tegevust ka lastele. Laste seas on väga populaarsed paberi tegemine, kahanevast plastikust võtme- või järjehoidja meisterdamine või lõbus seebitegu.

„Kõik meie õpitoad on oma olemuselt lihtsad ja juhendajate abil saavad kõik osalejad endale ilusa ja meeldejääva meene,“ sõnab Pintson, lisades, et Örrekese õpitubades kasutatakse lihtsaid töövõtteid ja tööriistu, mahetoorainet ja õiglase kaubanduse tooteid. „Kõik vajalikud materjalid ja tööriistad võtame loomulikult ise kaasa ning ruumid ei nõua eritingimusi, olemas peaksid olema vaid lauad ja toolid.“

Töötoad võib siduda meeskonnamängudega või teha temaatilisi koolitusi vastavalt suvepäevade toimumiskohale või ettevõtte tegevusalale. Õpitubades valmivad meened võivad olla kingituseks koostööpartneritele või heategevuseks – näiteks saab minna koos lastekodulastega meisterdama või teha saadud esemed neile kingiks.

Örrekese õpitubade teenust on kasutanud nii era- kui ka avaliku sektori ettevõtted alates pangandusest, infotehnoloogiast, tootmisfirmadest kuni riigiametiteni. Õpitube saab  tellida eesti, vene, inglise ja soome keeles ja kohale tullakse üle Eesti.

Vaata lisainfot kodulehelt www.orreke.ee.

Kontakt:Õrrekese õpitoad

Kadrin Pintson

Tel +372 52 90 207

E-post [email protected]

www.orreke.ee

_________________________________________________________________

 

Foto: Örreke

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700