17. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AVANTI soovitused kevadises kinga- ja kotimoes

Kiire elutempo ja liikuv eluviis peegeldub ka jalatsimoes, kus ülikõrged kontsad on asendunud mugavama kiiltalla või madalama toeka kontsaga. Sama trendi kohtame ka kottide moes: mahukate kahe sangaga kottide kõrval näeme praktilisi õla- ja seljakotte, tõdeb nahast ja kunstnahast jalatsite ning aksessuaaride müüja AVANTI juht Merle Rosma.

Vabaajajalatsites on sel kevadel ja suvel läbiv erksam värvigamma – sinised, oranžid, punased ja kollased toonid või metalliläikeline nahk kulla ja hõbeda erivarjunditega. Naiselikumad jalatsid on aga pigem pastelsetes toonides alates ihuvärvi roosast, mündist ja helesinisest kuni helehalli, helebeeži ja valge erivarjunditeni või klassikalistes värvitoonides nagu sinine-valge, must-beež, beež-valge, punane-valge.

Sportlikuma stiili austajale pakuvad Avanti kauplused kergeid suvesaapaid, mille sääreosa on perforeeritud või valmistatud erinevatest materjalidest, näiteks metalliläikelisest pehmest nahast. Loomulikult on sel hooajal pildil ka nn spordijalatsite hübriidid, mis on tihti tugeval valgel tallal. See on loomulik järg juba mitu hooaega võidutsenud tennistele ja sel kevad-suvel väga populaarne.

„Mokassiinid on sel kevadel ja suvel puhta lõikega, delikaatsetes toonides, tagasihoidlike kaunistustega, tegumoelt sobilikud nii temale kui ka temakesele. Lisaks looduslikele beežidele on näha valget, roosat, sinist, heledaid metalliktöötlusega materjale. Ka balleriinad on noorte hulgas endiselt populaarsed,“ sõnab Rosma.

Suvepoole ilmub tänavapilti rohkem erinevaid sandaale: kas kõrgemal või madalamal kiiltallal või kontsal. Materjalid varieeruvad lakknahast kuni perforeeritud seemisnahani. Madalad sandaalid on kas sportlikuma või naiselikuma tegumoega, sportlike mudelite puhul näeme samuti tihti valget rohkem või vähem massiivset talda. Naiselikumad sandaalid on kontsal ja materjalina kasutatakse tihti lakki või hõbeda- ja kullaläikelist nahka.

 

Suviste jalatsite ja kottide puhul näeb tihti ka trükitud mustri või pildiga materjale. Kotid on oma kujult küllalt lihtsad ning mahukate kahe sangaga kottide kõrval näeme endiselt praktilisi õla –ja seljakotte, kusjuures viimaseid on trendikas kanda käes. Suvised kotid on hästi kirjud või värvilised, eristudes ühevärvilisest riietusest. Kui aga rõivad on juba väga värvilised, on kindlam kanda ühevärvilist kotti, mis rahustab üldpilti. Koti värvi sobitamine kingadega pole ilmtingimata vajalik, võib leida sobivaid toone või materjale ka riietuselementidest.

 

AVANTI kauplustes müüakse nahast kvaliteetjalatseid ja käekotte, lisaks JEVA koolikotte ja David Jonesi kunstnahast käekotte.

Vaata lisainfot kodulehelt www.avanti.ee.

_________________________________________________________________

 

Naiselikumad sandaalid on kontsal ja materjalina kasutatakse tihti lakki või hõbeda- ja kullaläikelist nahka.
Naiselikumad jalatsid on pastelsetes toonides alates ihuvärvi roosast, mündist ja helesinisest kuni helehalli, helebeeži ja valge erivarjunditeni või klassikalistes värvitoonides nagu sinine-valge, must-beež, beež-valge, punane-valge.

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700