Autor: Sekretär.ee • 14. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Örreke lihtsad õpitoad jõuluüritustele

Mosaiigi õpituba
Foto: Õrreke
Jõulusoovidega trühvlid, salapärane mosaiik või puhas kodune kosmeetika – need on Örrekese populaarsemad jõuluõpitoad.

Üks võimalus oma ettevõtte jõulupidu sisukamaks muuta on kutsuda kohale Örrekese õpituba. Õpituba sobib loomingulise tegevusena nii suurfirma jõulupeole kui ka väikeettevõtte pidulikule jõululõunale. Lapsed aga on jõuluõpitubadest alati põnevil ja uhked oma meisterdatud esemete üle.

„Oleme õpitube läbi viinud juba 5 aastat ja seda nii suurtele kui väikestele ettevõtetele. Vahel on näha, et õpituba on kui „väike päästeingel“, et saaks piduliku õhtusöögi ajal ennast sirutada ja igavuse peletamiseks natuke „nokitseda“. Õpitoast lahkutakse väikese omavalmistatud esemega, mis paljudel juhtudel leiab tee päkapikukotti või ka juba päris jõulukingiks. Omavalmistatud huulepalsam, õnnekivi, seep või mosaiiktehnikas küünlaklaas on ju suurepärane jõulukink,“ ütleb Örrekese tegevjuht ja koolitaja Kadrin Pintson.

Omavalmistatud huulepalsam on suurepärane jõulukink.
Foto: Õrreke

Örrekese õpitoad sobivad igas vanuses meisterdajatele. Ajaliselt on õpitoad lühikesed, mistõttu sobivad nad just erinevate ürituste ajatäiteks. Kasutatakse lihtsaid töövõtteid ja hoolitsetud on ka selle eest, et meisterdamine peoriideid ei rikuks.

Oma kogemusest Örrekesega räägib Tiina- Katariina Kaber firmast Catalyst Teambuilding Estonia. "Nagu elus ikka, ilmuvad head pakkumised sageli väga viimasel hetkel. Sellistel puhkudel on eriti tore, kui on partnereid, kes lühikese etteteatamisega valmis appi tulema. Nii juhtus meil Catalyst Balticus, kus lisaks meie meeskonnamängule küsiti meisterdamise töötuba vaid paar päeva enne üritust. Örreke oli meie esimene mõte ja saimegi kliendil jaoks päeva sisustada oma seiklusliku meeskonnamängu ja arendava siidimaali töötoaga."

Õpitubade suurus algab 10 osalejast ja piiri osalejate arvul ei ole. Suurtele seltskondadele saab õpituba korraldada nn vabas vormis, kus juhendajad on kohal näiteks kolm tundi ning osalejad tulevad meisterdama täpselt siis, kui soovivad.  

Kadrini sõnul on jõulupidudel populaarsed maiustuste valmistamine, küünalde valamine ja koduse kosmeetika tegemine. Lastel lähevad silmad särama võluklaasi õpitoas võtmehoidjaid meisterdades, martsipanist päkapikke voolides või mosaiigi õpitoas küünlaklaase valmistades.

Jõulupidudel on populaarne trühvlite valmistamine.
Foto: Õrreke

Örrekese tegevjuht lisab, et nad tulevad õpitubadega kohale, kuhu vaja – õpituba saab korraldada ka näiteks peenes restoranis. Vaja on ainult meisterdamiseks sobilikku lauda ja toole, et kõik osalejad ümber laua istuma mahuksid. Nii toimus see näiteks vanalinna südames asuvas restoranis Peppersack. Restorani telliti Angelika Randmaa eestvedamisel huulepalsami õpituba ühele kolleegile sünnipäevaks.

„Tellisime Örrekeselt koduse kosmeetika õpitoa, et üllatada kolleegist sünnipäevalast. Õpituba tekitas seltskonnas suure elevuse. Saime teada, kui lihtne on kodust kosmeetikat ise valmistada. Õpituba toimus restorani ühes väikestest saalidest. Örrekese korraldus oli ladus ja meeldiv. Soovitame Örrekest soojalt,“ jagab Angeelika Randmaa oma muljeid.

Põnevaks projektiks on sellised õpitoad, kus meisterdatakse ühiselt meeneid koostööpartneritele. Nii toimus see paar aastat tagasi Teeme Ära meeskonnas, kus koostööpartneritele tehti kingitusteks mitukümmend jõuluseepi.

Õpituba saab kasutada ka heategevuseks, minnes Örrekese õpitoaga meisterdama mõnda lastekodusse või sotsiaalkeskusesse.

Örrekese õpitubade teenust on kasutanud nii era- kui ka avaliku sektori ettevõtted alates pangandusest, infotehnoloogiast, tootmisfirmadest kuni riigiametiteni. Õpitube saab tellida eesti, vene, inglise ja soome keeles ja kohale tullakse üle Eesti.

Kontakt:

Kadrin Pintson

Tel +372 52 90 207

E-post: [email protected] www.orreke.ee

Seltskond Kuninga Kojas
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700