24. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Peppersack on paik, kus kihab elu nii päevasel ajal kui õhtuti.
Foto: Lauri Laan
Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Peppersack on paik, kus kihab elu nii päevasel ajal kui õhtuti. Siia saabunud külalised leiavad eest erilised maitsenaudingud ja meelelahutuse, mida toetab ajalooline miljöö. Igal õhtul toimub restorani ruumides mõõgavõitlus, mis toob kokku kõige julgemad ja tugevamad mehepojad, kel soov omavahel jõudu katsuda. Lisaks on võimalik tellida õhtule ehedust juurde lisama ka kaunid kõhutantsijad.

Jõulude-eelsel ajal tasub anda aegsasti märku oma soovist restorani külastada – siis võib olla kindel, et just sobival päeval ning ajal seltskonnale ruumi leidub.

Avatud varahommikust hilisõhtuni

Restorani turundusjuht Kristiina Viirpalu kinnitab, et Peppersack ootab külastajaid juba varahommikust saati, sest kell 8-12 on siin võimalik saada kosutavat hommikusööki. Päeva jooksul tasub Peppersackist läbi põigata ka lõunatajatel, sest mitmekülgne a la carte menüü sobib ideaalselt ka argipäeva. Nii päevasel ajal kui õhtuti, samuti nädalavahetustel saab restoranis läbi viia nii seminare kui pidulikke töiseid ja eraelulisi sündmusi.

Keskaegne õhustik sobib nii tähtpäevade, koosolekute kui romantiliste õhtusöökide korraldamiseks. Restorani 11 saali mahutab kokku kuni 400 inimest: suurimas saalis saab korraldada privaatsema istumise 80 inimesele, teised saalid sobivad väiksematele gruppidele.

Abivalmid ettekandjad oskavad soovitada toitude juurde ka sobivat märjukest – nii segunevad parimad maitsed ning meelepärasele roale leiab kõrvale maitset toetava joogi. Kindlasti tasub proovida vanade saksa retseptide järgi valmistatud elavat õlut.

Samuti on võimalik maitsta kohapeal ning ka kaasa osta hõrke pagari- ja kondiitritooteid ning tellida neid ka kodulehe kaudu vähemalt 48 tundi ette teatades. Kohvik tegutses selles majas juba ammu enne seda, kui restoran Peppersack 15 aastat tagasi oma uksed avas. Kondiitrite seas leidub päris mitu inimest, kes algusaegadest alates tänaseni siin tegutsemas.

Ajaloohõngu restorani igast nurgast

Peppersack paikneb auväärses hoones, mille taust ulatub tagasi 1370. aastasse. Tollest ajast pärinevad esimesed teated kinnistul asunud kahe hoone kohta. Ajaloohämarused on hooneid räsinud mitmete sõdade läbi ning see on kaasa toonud majade mitmekordset ülesehitamist, kuid tänasesse päeva ollakse jõudnud tagasilöökide kiuste.

Ajaloohõngu leiab ka Peppersacki menüüst, kus leidub mitmeid humoorikaid nimetusi roogadele, näiteks Emand Margareta nõrkus (paneeritud kanafilee suhkruherneste, riisi ja juustukastmega), „Piprakott“ Hansu soovitus (vürtsikad vokitud veisefileetükid, ahjukartul ürdivõiga ja marineeritud köögiviljasalat) või Philipp Crusiuse mõtisklus (küpsetatud pardirinnafilee kartulipüree, röstitud muskaatkõrvitsa ja põldmarjakastmega).

Jõulumenüü pakkumised ja erisoovid

Novembrist jaanuarini on taas võimalik Peppersackist tellida erinevaid jõulumenüüsid. Alates 10-liikmelisele seltskonnale on mõeldud lihtsam menüü, mis sisaldab kolmekäigulist einet, kohvi/teed ning musta leiba. Samas saavad soovijad aga maiustada rikkalikuma toiduvalikuga - salatite, süldi, pasteedi ja lõhega, lisaks rammusa praevaliku, kringli ning kohvi/tee/vee ja pipra ning meega majanapsiga.

Peppersacki turundusjuht Kristiina Viirpalu kinnitab, et alati võib nende poole pöörduda erisoovide ja tellimustega. „Tunneme heameelt, et oleme suutnud suurendada aasta-aastalt korduvklientide arvu. Pakume seda, mida peame ise parimaks – on hea meel, et ka kliendid on meiega sama meelt.“

Klient saab täita veebilehel peppersack.ee laua broneerimiseks vajaliku blanketi, samuti võib saata meili [email protected] või helistada telefonil 6466800.

KOMMENTAARMaarja Kikas, MTÜ Jutulind juhataja ja projektijuht

Restoran Peppersack on aidanud MTÜ-l Jutulind juba mitmeid aastaid korraldada üritusi gümnaasiuminoortele. Koostöö on meil alati olnud väga hea ja professionaalne. Kuivõrd Peppersackis on mitmeid erineva suurusega ruume, siis sellest valikust oleme alati leidnud meie jaoks sobiva. Lisaks ei ole me kunagi pidanud muretsema esitlustehnika pärast - see on samuti käepärane ja alati töökorras. Rääkimata toitlustamise poolest, mida võib kokku võtta lihtsalt: “Lauake, kata end!”. Ja nii ongi. Toidud on maitsvad ja noortele alati meeldivad. Oleme koostöös leidnud mistahes küsimustele lahenduse ja Peppersacki tööka personali abiga saanud keskenduda iseenda tööle, pidamata muretsema selle pärast, kas olmeliselt ikka kõik sujub. 

Restorani 11 saali mahutavad kokku kuni 400 inimest. Suurimas saalis saab korraldada privaatsema istumise 80 inimesele, teised saalid sobivad väiksematele seltskondadele. Viru 2/Vana turg 6, Tallinn +372 6 466 800[email protected] E-L 8-24, P 9-23www.peppersack.ee

Aadress:

Telefon:

E-mail:

Avatud:

Lisainfo:

Foto: Lauri Laan
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700