23. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maire dieediblogi: Plaanin 40 päevaga kaotada 10kg

Minu nimi on Maire. Olen 28-aastane kahe lapse ema ning elan Pärnus. Ideaalkaalust lahutab mind 20 kilo, sellest 13 kilo on puhas ülekaal. Sel sügisel katsetan liigsetest kilodest vabanemist dr Simeonsi dieedi abil. Miks ja kuidas? Sellest kohe lähemalt.

Olen oma ülekaaluga võidelnud alates teise lapse sünnist ehk pea kaks aastat. Enne teist rasedust suutsin erinevate dieetide ja toitumise jälgimisega kaotada 18 kilo, millest 16 kilo oli lisandunud pärast esimest rasedust. Kui vanem laps (4 aastat ja 10 kuud) oli paariaastane, tuli mul suur tuhin kaalust vabaneda. Naljakas isegi mõelda sellisele kokkusattumusele, kuid tunnen, et ka praegu on ära käinud see klikk ja mul on vaimne valmidus võtta pikaajaline kohustus. Ülekaaluga pole ma kunagi rahul olnud, kuid motivatsiooni on vahel raske leida. Armastus hea toidu vastu on suur.

Miks just dr Simeonsi dieet?

Olen ka varem proovinud erinevaid dieete, näiteks Maggi, Neera ja isegi hapukapsasupi oma. Samuti olen Ultratone’i salongis lihasstimulatsioone proovinud. Kõigest on abi olnud vähem või rohkem, kuid püsivat tulemust nendega pole, eriti kui end lõdvemaks lasta.

Dr Simeonsi dieet tundub praegu õige valik, kuna võimaldab tervist ohustamata kiiremaid tulemusi ja menüüvalik on mulle sobilik. Nuumamispäevad kuluvad sünnipäeva tähistamisele ja pärast seda on motivatsioon laes, et kilodest vabaneda. Aga mulle aitab sellest, et vean endaga kaasas sama palju liigseid kilosid, kui kaalub minu suurem laps!

Esimest korda kuulsin sellest dieedist kevadel, ilmselt kusagilt internetist või ajakirjast. Seejärel taas, kui vanaema palus endale tellida dieedipaketi. Tema oli omakorda saanud soovituse oma sõbrannalt, kes võttis väga hästi kaalust maha. Küsisin küll vanaemalt, et kas ta on ikka kindel? Paberil tundus kõik väga loogiline, kuid aeg oli siiski üsna pikk ning sellist dieeti ei tasu suvaliselt teha. Ent vanaema oli kindel, et saab hakkama ning mul jäi üle vaid teda toetada. Ja tõesti ta suutis seda – 33 päevaga võttis ta alla 11 kilo ning uuel ringil kaotas 23 päevaga lisaks 6 kilo. See tekitas minus kindla soovi dieeti proovida, kuid raske oli leida aega, millal pidustused dieediringi ära ei rikuks.

Miks olen nõus oma kogemust avalikult jagama?

Avalikult dieedi tegemine on omaette kohustus ning teiste valvsa pilgu all on kõrgem motivatsioon ring edukalt läbi teha – nagu oleks treener kõrval suunamas. Häbi ma ei tunne ja kriitikat ei karda. Keegi ei peaks häbi tundma selle pärast, et üritab oma kehakaalu normi saada. Arvan, et kui dieedi edukalt sooritan, siis võin pea püsti ringi käia küll.

Loodan siiralt, et saan hakkama ning suudan ka hiljem kaalu hoida. Olenemata sellest, kui palju lõpuks kaalust maha võtan, on mu eesmärk kõigist reeglitest kinni pidada ning endast kõik anda. Loodan, et suudan langetada vähemalt 10 kilo. Kui dieet edukalt läbitud ja olen end piisavalt kogunud, siis kes teab – ehk teen ühe ringi veel.

Millised on minu ettevalmistused enne dieeti?

Arvan, et kogu protsessi jooksul on minu jaoks kõige raskem jätta laste toidujäägid söömata. Igapäevaelus näen, et söön päris palju seda, mis lastest üle jääb, kuna mulle ei meeldi toitu ära visata. See on kõige riskantsem koht, kus võin libastuda. Lisaks võib raske olla päevase veejoomise normi täitmine.

Dieediks olen valmistunud väga põhjalikult. Olen suhelnud sel teemal vanaemaga ning temagi peaks nädal pärast mind kolmandale ringile minema. Dieediraamatu olen juba läbi lugenud, isegi korduvalt. Vajalikud materjalid on välja prinditud, et need oleks kohe käepärast. Kõiges, milles on küsimus tekkinud, olen konsultandilt nõu küsinud. Plaanin ka dieedi ajal dieedinõustajaga aktiivselt suhelda – ilmselt on nii programmi lihtsam läbi teha.

Kui soovid teada, mida dr Simeonsi dieet endast kujutab, siis saad eestlaste edulugudega tutvuda kodulehel: https://www.simeonsidieet.ee/edulood/. Jah, need on päris inimesed!

Mõne nädala pärast annan juba uue ülevaate, kuidas minu dieet kulgenud on.

KAAL JA MÕÕDUD ENNE DIEEDI ALGUST

Kaal 72,3 kg

Käsivarred 31 cm

Rinnaümbermõõt 103 cm

Vööümbermõõt 87 cm

Puusaümbermõõt 111 cm

Reieümbermõõt 66 cm

Maire :)

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700