26. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks suurepärast Lenovo äriklassi sülearvutit – T480s ja X1 Carbon

Ikka ja jälle tuleb elus ette olukordi, kus vana arvuti vajab välja vahetamist. Ent missugune on sobivaim arvuti? Kas jään ostuga rahule? Kust osta sülearvuti? Enda vajadustele parima sülearvuti valikut ei tee lihtsamaks fakt, et seadmeid on turul väga palju ja vägagi erinevaid.

Selle laia valiku hulgas on ka suur tootegrupp üldnimetusega äriklassi sülearvutid, mis on loodud ennekõike usaldusväärseks, vastupidavaks ja kestvaks. Võibolla kõnetavad just need märksõnad ka teid?

Alati soodsate hindadega e-pood Kaup24.ee tutvustab allpool lühidalt ärikasutajatele mõeldud seadmete eeliseid ning seejärel kahte Lenovo kaasaegset äriklientidele suunatud arvutit - Lenovo T480s ja X1 Carbon.

Need arvutid on loodud kestma

Võrreldes kõige soodsamate süleritega, mis ennekõike on loodud kodukasutajatele, on äriklassi arvutid hinna poolest küll kallimad, kuid see-eest kestvamad ning kvaliteetsemad. Arvuti kaubanduslikule välimusele mõeldes näevad just ärikasutajatele mõeldud seadmed tõenäoliselt ka paari aasta pärast uueväärsed välja.

Äriklassi sülearvutid on mõeldud kasutamiseks eelkõige reaalse töö tegemiseks. Taolisi arvuteid kasutavad nii suur- kui väikeettevõtete töötajad väga erinevates tingimustes ning oluline on, et tehnika teeniks töötajat väga pikka aega ilma probleemideta.

Samas sobivad äriklassi seadmed väga hästi ka nõudlikumale tavakasutajale, kes vajab arvutilt keskmisest paremat aku vastupidavust ja kergemat kaalu ning samuti kannab arvutit igapäevaselt kaasas.

Ka tudengite ja seljakotirändurite hulgas on põhjusega hinnatud mitme aasta vanused Lenovo T- ja X-seeria arvutid, mis tihti näevad uueväärsed välja ja kestavad endiselt nagu uued.

Lenovo – äriklassi sülearvutite spetsialist aastast 1984

Lenovo on maailmas suuruselt teine personaalarvutite tootja, kes 2005. aastal võttis üle IBM-lt nii personaalarvutite tootmise kui ka ThinkPadi sülearvutite sarja.

ThinkPad tooteseeria äratuntavaks sümboliks läbi on saanud klaviatuuri keskel asuv punane hiirenupuke. See on aastate jooksul kujunenud ka omaette kvaliteedimärgiks.

On huvitav teada, et Lenovo on tuletatud sõnadest „le“ ehk „legend“ ja „novo“, mis tähendab ladina keeles uut. Seega, kui me kõneleme Lenovo sülearvutitest, räägime me n-ö legendaarsetest uutest arvutitest.

Äriklassi sülearvutite võrdlus - T480s ja X1 Carbon on kerged ja suurepärase aku kestvusega

Mõlemad arvutid on väga kõrge kvaliteediga, vastupidavad, töökindlad ja tehniliselt võimekad seadmed. Nende töökindluse ja mugava kasutamise tagab korralik jahutussüsteem, väga mugav klaviatuur ning kauakestev aku.

Mis peamine, mõlemad sülerid on oma kaalult ülimalt kerged. Seega on neid väga mugav endaga kõikjale kaasa võtta, olgu selleks siis äri- või puhkusereis, seminarid, koolitused jt. Emma-kumma valimisel saab tõenäoliselt otsustavaks kaal ja ühenduspesade arv - kergemal arvutil X1 Carbon on ühendusvõimalusi (USB jt) tänu õhemale korpusele lihtsalt vähem.

ThinkPad X1 Carbon kuuenda generatsiooni sülearvuti - õhuke ja kerge

ThinkPad X1 Carbon on üks Lenovo poolt toodetavaid õhemaid sülearvuteid. Selle kerge kaal on teinud Carbon seeria arvutitest paljude ärikasutajate lemmiku, kel on vaja arvutit igapäevaselt kaasas kanda.

Kuuenda põlvkonna X1 Carbon kaalub vaid 1,13 kg(!). Seejuures kestis x1 Carbon'i aku pcworld.com* testis 8 tundi ja 53 minutit.

X1 Carbonil on võimas Intel Core i7 protsessor, mis pakub sujuvat ja mugavat süsteemijõudlust väiksema energiakuluga ning mahukas 512 GB SSD kõvaketas. Arvuti on varustatud praegu juba standardiks saanud Windows 10 operatsioonisüsteemiga ja 8 GB operatiivmäluga.

Arvuti suurimaks eeliseks on tõeliselt kerge kaal. Mõningaseks puuduseks võivad osutuda vähesed ühenduspesad, näiteks USB 3.0 pesasid on sellel X1 seeria arvutil ainult kaks.

Sarnaselt paljudele teistele äriklassi sülearvutitele on X1 Carbon varustatud valgustatud klaviatuuriga.

Tutvuge X1 Carbon'iga Kaup24.ee e-poes.

ThinkPad T480s – rohkem ühendusvõimalusi ja kestvam aku

Sarnaselt eelmisele arvutile on Thinkpad "s" seeria arvutid väga õhukesed ja kergekaalulised. "s" seeria tähistabki kergemakaalulisi versioone "täismõõdus" T-seeria arvutite seast.

T480s kaalub vaid 1,32 kg. Notebookcheck.com aku vastupidavustestis* saadi selle arvuti aku kestvuseks 9h ja 1 minut.

Sellel arvutil on kõik vajalik, mida healt seadmelt ootada. Intel Core i5 protsessor, mitmekülgne operatsioonisüsteem Windows 10 ja 8 GB operatiivmälu. Süleriga töötamise muudab kiireks ja sujuvaks 256 GB SSD kõvaketas.

Tänu mitmetele lisapesadele nagu USB 3.0, ExpressCard, ThunderBolt 3, HDMI jt on seda mugav kasutada koos rohkemate erinevate seadmetega, kui X1 Carbon'it.

Ka T480s on varustatud valgustatud klaviatuuriga, mis loob võimaluse kasutada seda mugavalt pimedas ruumis.

Tutvuge ThinkPad T480s'ga lähemalt Kaup24.ee e-poes.

Dokitavad sülearvutid on mõlemad

Kui on vaja kasutada sülearvutit mitmes kohas väliste seadmetega, näiteks välise monitori ja skänneriga kodus ja 2 välise monitoriga tööl, on selleks mugavaim lahendus eraldi dokk.

Dokk on väike alus, millele asetada sülearvuti ja ongi kõik hetkega ühendatud.

Alternatiivina on alati võimalik ühendada väline monitor eraldi ja klaviatuuri eraldi arvuti külge, aga see on tõenäoliselt korduva tegevusena tüütu ja tülikas.

Hea uudisena on 6. põlvkonna X1 Carbon esimene X1, mille saab mehhaaniliselt ühendada uue ThinkPadi dokiga. Sama dokk toetab teiste hulgas ka T480s arvutit.

Huvitav teada

Huvitavad on faktid, et Lenovo ThinkPad arvuteid kasutatakse kosmoses ja kosmoseagentuuride poolt tänu partnerlusega NASA'ga. Need sülerid on ainsana sertifitseeritud kasutamiseks rahvusvahelises kosmosejaamas. Samuti on just ThinkPad'id olnud kasutusel igal NASA kosmosesüstikulennul alates aastast 1995.

Hea äriklassi sülearvuti leiate e-poest Kaup24.ee.

Täpne arvuti konfiguratsioon sõltub valitud mudelist.

Allikad: Notebookcheck.com, PCworld.com, Lenovo.com

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700