Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 29. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas motiveerida ja hoida ettevõtte töötajaid?

Tervisekindlustus on muutumas üha olulisemaks motivatsioonipaketiks, mille abil innustada enda praeguseid ja tulevasi töötajaid. Näiteks võimaldab tervisekindlustus saada väiksema aja ja raha kuluga eriarstiabi või hambaravi.

Põhimõtteliselt on tervisekindlustuse puhul tegemist täiendusega riiklikule ravikindlustusele, mille abil saavad ettevõtte töötajad kasutada erinevaid raviteenuseid. See võimaldab saada tasulist ravi senisest väiksema kuluga ja kiiremini ilma pikkade ravijärjekordadeta. Tervisekindlustus sisaldab kokku kaheksat raviteenust, mille alla kuuluvad eriarsti vastuvõtt ilma saatekirjata, taastusravi, kiirem haiglaravile pääsemine, retseptiravimite ja prillide kulu, hambaravi, vaktsineerimine. Kindlustuskaitsed saab iga ettevõte paindlikult valida vastavalt oma soovidele ja võimalustele.

Foto: Fabio Balbi

Tööandjate kasvav huvi

If Kindlustus korraldas 300 Eesti ettevõtte hulgas uuringu, millest selgus, et 39% Eesti ettevõtetest pakub oma töötajatele tervisega seotud toetusi ja 43% ettevõtetest on huvitatud oma töötajate tervisele suunatud eraravikindlustusest.

Ettevõtted näevad tervisekindlustuse peamiste kasuteguritena võimalust kasvatada töötajate rahulolu ja motivatsiooni ning ettevõtte mainet tööandjana. Tänases tööjõupuuduse kontekstis on kindlasti tegemist väga hea argumendiga, et leida ja hoida häid töötajaid. Samuti aitab see vähendada töötajate töövõimetuspäevade arvu, sest tervisemurega saab kiiremini kvaliteetset ravi.

Konfidentsiaalne ja kiire

Tervisekindlustuse suurimate eelistena toovad If Kindlustuse kliendid välja võimaluse oma töötajatel parandada tasulise arstiabi kättesaadavust ning konfidentsiaalset ja kiiret kulude hüvitamist ilma täiendava bürokraatiata.

Tervisekindlustuse korral jääb kogu kuludokumentide haldamine kindlustusseltsi korraldada ning oma tervise seisundi kulusid ei pea töötaja eraldi tööandjale esitama.

Tervisekindlustus on mõeldud igas suuruses ettevõtetele – If Kindlustuse klientide seas on mõne töötajaga ettevõtteid kui ka sadade töötajatega suurfirmasid. Kui Eestis on tervisekindlustus veel küllaltki uus, siis näiteks Lätis ja Leedus on tervisekindlustust pakutud mitmeid aastaid ja tänaseks on see naaberriikides muutunud üheks populaarsemaks kindlustuseks äriklientide hulgas.

Tervisekindlustuse eelised

* Tervemad töötajad, kes saavad soodsamalt kiire lahenduse oma tervisemurele.

* Võimalus tõsta ettevõtte mainet ja suurendada töötajate rahulolu.

* Selgelt eristuv boonus uute töötajate värbamisel

* Paindlikkus - võimalus valida oma ettevõttele sobivad kindlustuskaitsed.

* Vabadus valida endale sobiv arst või meditsiiniasutus ilma perearsti saatekirjata.

* Tervisekindlustus on kuni 400 eurot aastas (100 eurot kvartal) erisoodustusmaksuta

Kas soovid enda ettevõtte töötajatele tervisekindlustust? Loe lisa ja küsi pakkumist If Kindlustuse kodulehelt

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700