Autor: SISUTURUNDUS • 9. veebruar 2023

Valdkonnad, kus nõudlus kaugtööliste järele lähitulevikus kasvab

Kaugtöö on miski, millele mõeldes tekib paljudel koheselt visuaalne pilt, mis kujutab meest, kes töötab mitme eri arvutiga ja töötleb keerulisi andmeid. Levinud on eksiarvamus, et ainult IT-põhistel või tehnoloogiaga külgnevatel tööstusharudel on head kaugtöö võimalused, kuid see pole kaugeltki nii.

Inimesed, kellel on haridus ja kogemused sellistes valdkondades nagu rahandus, pangandus, meditsiin, kunst, kirjandus, meedia, äriteenused, konsultatsioonid jne, saavad samuti avastada kaugtöömaailma, püüda teenida rahvusvahelist palka ja vaadata kohalikest tööstusharudest kaugemale. Toome välja ülevaade mõnest suuremast sektorist, kus on valikus palju potentsiaalseid kaugtöövõimalusi.

1. Klienditugi

Olenemata sellest, kas need on toote- või teenusepõhised, vajavad enamik ettevõtteid klientidega suhtlemiseks eraldi meeskonda, kes lahendaks klientide probleeme, teeks tehniliste probleemide tõrkeotsingut või abistaks kliendibaasi oma toodete kasutamisel. Tänu sellele on paljud ettevõtted läinud seda teed, et värbavad inimesi üle maailma kodukontorist kohalikus keeles kliendituge abistama. Niikaua kui teil on head pehmed omadused ja õppimisvõime, võite saada tööd mis tahes klienditoe meeskonnas, olenemata teie asukohast. Lisaks ei pruugi te algtaseme kasutajatoe või tehnilise toe töö saamiseks vajada isegi ülikooliharidust. Alustuseks on vaja ainult Interneti- või WiFi-ühendust, laua- või sülearvutit ja korralikke kõrvaklappe.

2. Pangandus ja rahandus

Kui tunnete hästi numbreid ja bilansse ning ka raamatupidamist, võite otsida kaugtöökohti nagu finantskonsultant, finantsnõustaja, kaugfinantsteenuste pakkumise juht, ettevõtte ülemineku konsultant, investeerimispanganduse analüütik jne. Enamik panganduse või rahandusega seotud töid, mis ei nõua teie füüsilist kohalolekut, saab teha eemalt. Video- ja konverentskõnedest piisab tavaliselt igapäevatööks antud valdkondades. Täiendage oma IT-oskusi enne kaugtöökohale kandideerimist, et parandada oma võimalusi hästi tasustatud ametikoha saamiseks.

3. Tervis ja heaolu

Treeningurakendused, otseülekanded ja videokõned on andnud tervise- ja heaolusektorile uue hingamise. Neid teenuseid pakkuvad inimesed saavad palgata parimaid spetsialiste üle maailma ja tuua nad tehnoloogia abil just oma salongidesse. Olgu selleks siis töötamine tervisenõustajana, motiveeriva veebiülese teraapiaseansi pakkumine või Zumba tantsutunni läbiviimine, saate oma kliendibaasi juhendada mugavalt otse oma kodukontorist.

4. Arstiteadus

Medical Writing ja Medical Scribe on populaarsed profiilid, mis on seotud kaugtööga meditsiinitööstuses. Tänapäeval on aga veel terve hulk muid ametikohti, mis võimaldavad selle eriala arstidel ja õdedel kaugtööd teha. Concierge Medical Practice on katustermin, mis pakub erinevaid ametikohti, nagu konsultant arst, kaugõe psühhoterapeut jms. Telefonitriaaž, telemeditsiin, meditsiiniteaduste kontakt, meditsiinihariduse spetsialist jne on muud ametikohad, mida saate otsida, kui soovite oma meditsiinialast haridust ja kogemusi kodus töötamiseks kasutada. Kui enamik meditsiini kaugtöökohti eeldab ametlikku arsti või õe koolitust, siis meditsiinilistel kirjutamistöödel need eeldused puuduvad. Neid positsioone saavad täita ka head tehnilised kirjutajad või biomeditsiini taustaga inimesed.

5. Kunst ja meelelahutus

Kunstiharidusega ning meelelahutus- ja meediahuvilised inimesed, ka online kasiinode huvilised, saavad kandideerida kaugtöökohtadele reklaami, tekstide kirjutamise, rõivadisaini, montaaži, graafika kujundamise, tavaliste ja 3D-mudelite visandamise, animatsiooni, illustratsioonide, fototöötluse, videotöötluse valdkonnas. Lisaks on võimalusena laual ka stsenaariumi kirjutamine, sotsiaalmeedia turundus ja palju muud. Mõned töökohad nendes kaugtöövaldkondades sõltuvad pigem andest ja professionaalsusest kui haridusest ja kogemustest. Algtaseme barjäär nende töökohtade jaoks on madal ja võite teenida korralikku raha isegi algajana, kui teil on talenti ja suudate õigeaegselt toimetada.

Teie valdkonnas just kaugtöö leidmise võti on seda otsida - pakkumisi leiab kindlasti. Isegi kui olete skeptiline ja arvate, et teie oskused ja kogemused ei sobi kaugtööks, proovige seda ja vaadake, kuhu otsing teid viib. Kuna järjest enam valdkondi võtab kasutusele kaugtöövõimalused, kasvab selle töövormi populaarsus veelgi.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700