Autor: Shirts & Co • 31. oktoober 2023

7 hasartmängutarkust, millest mängides juhinduda

Hasartmängud on inimeste seas populaarsed olnud pea aegade algusest ning seega ei tule ilmselt üllatusena, et sel teemal leidub küllaga nii vanasõnu, kirjanduskangelaste teravmeelseid repliike ja professionaalsete mängurite õpetusi.

Mõned neist ütlemistest on meeldejäävamad kui teised. Kui otsid inspireerivaid sõnu oma järgmise kihlveo jaoks või tahad lihtsalt mõne mängumehe repliigi üle muiata, leiad järgneva 7 hasartmängutarkuse hulgast kindlasti midagi sobivat.

„Lõpeta, kui sa oled võidulainel. Kõik parimad hasartmängijad toimivad nii.“

Seda lauset on küllap kuulnud mitte ainult kõik hasartmänguhuvilised, vaid üldse kõik inimesed. Samas teavad vaid vähesed, et ütlemine pärineb Hispaania jesuiidi preestrilt Baltasar Gracián y Morales (1601-1658) ja sellel polnud hasartmängudega mingit pistmist. Preester viitas hoopis hispaanlaste riskantsetele maadeavastusretkedele, mida ta õnnemänguga võrdles ja lõpetada soovitas enne, kui miski tõeliselt viltu läheb.

Hasartmängusõbrad on ütlemise sellest hoolimata sujuvalt enda omaks kuulutanud ja mis seal salata – see kehtib ka kasiinos mängides!

„Hasartmängudes peavad paljud kaotama, et vähesed saaksid võita.“

George Bernard Shaw oli Iiri näitekirjanik, kriitik ja poliitaktivist. Oma hasartmänguvastaseid seisukohti väljendab ta essees „Hasartmängupahe ja kindlustuse hüved“.

Ütlemine iseenesest pidas rohkem paika enne veebikasiinode teket, kuivõrd online kasiinodes nagu näiteks Vivatbet on võiduvõimaluste protsent tavakasiinodest suurem. Sellest hoolimata tuleb igasuguseid hasartmänge mängides valmis olla pigem kaotuseks kui võiduks.

„Ainuke viis saada hasartmängumiljonäriks on alustada mängimist miljardärina.“

Selle tarkuse autor pole teada, kuid see võtab vaimukalt kokku hasartmängu olemuse ja sellega seotud riskid. Alternatiivselt võiks öelda ka seda, et ainuke viis saada hasartmängumiljonäriks on omada kasiinot. Sest nagu me kõik teame – maja võidab alati ja mängijad peaksid hasartmänge võtma pigem meelelahutuse, mitte rikastumise võimalusena.

„Vaata pokkerilauas ringi. Kui sa ühtegi tola/peksukotti ei näe, jaluta minema, sest see tola/peksukott oled sina.“

Thomas Austin Preston, Jr. Hüüdnimega „Amarillo Slim“ oli professionaalne hasartmängur ja maailmatasemel pokkeriäss. Kord tunnistas ta telemängus „Mul on saladus“, et tema kõige suurem pokkerikaotus ühe õhtu jooksul oli $190.000 dollarit. Kes teab, võib-olla õppis ta selle tarkuse just oma suurima kaotuse ööl.

„Pea meeles: maja ei võida mängijat. See annab ainult mängijale võimaluse ise kaotada.“

Ka see ütlemine pärineb professionaalselt pokkerimängijalt. Seekord on autoriks Nicholas Dandolos hüüdnimega „Kreeklane Nick“, kelle kohta usutakse, et ta võitis ja kaotas karjääri jooksul 500 miljonit dollarit, kuid suri sentigi omamata.

Tavakasiinos või Vivatbet Eesti veebikasiinos mängides pole tähtis, mida sa mängid või mis su strateegia on; samuti pole tähtis, millised on võidukoefitsiendid ja kui palju sa oled juba võitnud. Kindel on ainult see, et ühel hetkel hakkad sa kaotama ja seda hetke pole võimalik ette näha.

„Kui sa just pead hasartmänge mängima, tee endale kohe alguses selgeks kolm asja: mängu reeglid, panused ja aeg lõpetamiseks.“

Hiinlastel on hasartmängude alal pikk kogemus – aastast 2300 eKr pärinevad tõendid hasartmängude mängimise kohta on nimelt leitud just Hiinast. Seega pole välistatud, et see Hiina vanasõna on vanim hasartmängustrateegia.

Hoolimata oma vanusest on tarkus siiski asjakohane ka tänapäeval. Pole vahet, kas otsustad mängida traditsioonilises kasiinos või Vivatbet Eesti veebikasiinos, enne mängima asumist peaks teadma mängureegleid ja samuti tuleks teha otsus nii panustatava rahasumma kui ka lõpetamise aja osas.

Ahjaa – nimetatud otsustest on kasu ainult siis, kui neist ka kinni pidada.

„Parem varblane pihus kui tuvi katusel.“

Lõpetuseks ka üks Eesti vanarahvatarkus. Vaevalt, et vanad eestlased hasartmängude kohta õpetusi jagasid, kuid kasiinos mängides on üsna mõistlik endale aeg-ajalt meelde tuletada, et rahul võib olla väiksegi võiduga ning suuremat pole ilmtingimata tarvis jahtida. Ehk siis algusesse tagasi pöördudes – lõpetada tasub siis, kui ollakse veel võidulainel.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700