Restoranid TOP: Restoran Ö, Chedi, Ribe, In Studio Vinum , Controvento, La Bottega, Kadriorg, Gloria, Moses, Muuseum, Si-Si, Pegasus, Balthazar, Senso, Karl Friedrich, Bonaparte, Sisalik, Namaste, Troika, Gianni, Dominic, Kolkja küla Sibularestoran, Monaco, Novell, House, Elevant, Nero
Gurmeerestoranide TOP: Ammende Villa, Stenhus, Tschaikovsky, Bocca, Egoist, Bonaparte, Pädaste Meremaja, Nevskij, Kolm Õde, Vertigo, Volga.
Kohvikute TOP: Le Bonaparte kohvik, C'est la vie kohvik, NOP, Anneli Viik, Chocolaterie, Chocolats de Pierre, kohvik Crepp, Josephine, Museum Lounge, Cafe Truffe, Cafe Mademoiselle, Vinoteek Musi,
Lisaks on eraldi kategoorias hinnatud
Parim kokk: Roman Zastserinski (Restoranist Ö)Parim uus restoran: ChediParim pererestoran: Lucca. Parima toidu ja veinisobivusega restoran: La Bottega
Parim õlleserveerija: Püssirohukelder
Enam kui kuue kuu jooksul hindasid ettevalmistuse saanud kohtunikud (80) üle 200 söögikoha Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres,Otepääl, Setumaal ja Saaremaal. Kohtunikeks on valitud inimesed, kes oma elu või töö tõttu eri maade toidukultuuriga hästi kursis on.
Mittetulundusühing Gastronomy Awards Society of Estonia väärtustab ja arendab toidukultuuri Eestis. ühing annab oma eesmärgi täitmiseks välja iga-aastast auhinda Hõbelusikas. Auhinna eesmärgiks on esile tõsta toidu- ja teenuste kvaliteeti Eesti toitlustussektoris.
Autor: sekretar.ee