18. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas ja miks olete keelanud töötajatel suhtlusprogrammide kasutamise?

IBM keelas oma töötajatel Skype`i ja MSNi kasutamise. Kas ja miks olete keelanud firma töötajatel Skype'i, MSNi jmt suhtlusprogrammide kasutamise?

Ahti Kallaste, AS Eesti Post juhatuse esimees

Meie pole keelanud. Skype on meil isegi töörist, sest kulude optimeerimiseks andsime haldusele käsu võtta Skype kasutusele. MSNi kasutamisele me keeldu pole pannud, ei näe põhjust, miks keelata. Keeldudega ei saa välistada tööväliste asjadega tegelemist, see on igaühe eetika küsimus. Kui mingi asi ära keelata, leitakse sellele alternatiiv.

ERGO Kindlustuse AS juhatuse liige Sergei Vahnitski

Programmide lubamine või mittelubamine on meil erinev ja määratletud tööülesannetega. Teiseks nõudeks on turvalisus. Eelistame kasutada tarkvarasid, mis tagavad, et meie valduses olevad kindlustusvõtjate andmed on turvaliselt hoitud nii viiruste kui andmete lekkimise eest.

Veebipõhine MSN on lubatud kõigile, kuid eelistame kasutada asutusesisest Sametime'i. Skype'i saab meil igapäevaselt kasutada ainult töötaja, kellel see on töö tegemiseks vajalik. Viimase otsuse teeb töötaja otsene juht.

Tauno Muide, Kobe Investments juhatuse liige ja partner

Ei ole keelatud, igaüks kasutab palju tahab. Omavahel ja investoritega suhtlemiseks kasutame ka igapäevaselt neid programme, teeme näiteks konverentskõnesid. Turvalisuse probleeme ma ei näe, e-mailid on samamoodi ohtlikud ju. Skaibis on tegelikult isegi parem saata dokumente kui meiliga, seal ei jää nad serveritesse kinni. Toetame igati Skype"™i ja MSNi, oleme uue tehnika lembesed inimesed.

Autor: sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700