20. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tammsaare pargis toimub Maailmapäev

Laupäeval, 23. mail algusega kell 12 toimub Tammsaare pargis juba viiendataastat kogupereüritus Maailmapäev. Selle aasta Maailmapäeva fookuses onmaailmaharidus, mille eesmärk on suurendada huvi sellest, mis maailmastoimub ning kuidas saab seda oma teadlikkuse ja tegevuste läbi paremaks

muuta.

Maailmapäeva projektijuhi Tiina-Katrina Kaberi sõnul on Maailmapäev kuiaken, mille kaudu saab pildi maailmast. "Maailmapäeval saab tutvudaerinevate maailma kultuuridega, kuulata maailma muusikat, vaadata maailmafilme ja arutada maailma asju," räägib Kaber. "Maailmapäevalt on võimalikammutada teadmisi, kuidas igaüks meist saab olla abiks parema maailma

loomisel"

Sel aastal esinevad Maailmapäeval kodumaine reggaebänd Bombillaz jaeesti-ukraina folkansambel Svjata Vatra. ühtlasi naaseb Eestisse mulluTallinna lauluväljakul toimunud öölaulupeol "Märkamisaeg" üles astunudGruusia rahvamuusikaansambel Chveneburebi. Tänavuse Maailmapäeva kõigeeksootilisemad esinejad - elektrilist kõrbemuusikat viljelev tuareegide

bänd Terakaft - on pärit Lääne-Aafrikas asuvast Malist.

Lisaks muusikale saab kaasa elada ebaõiglasele jalgpallile, kuspalliplatsil kohtuvad omavahel Euroopa Parlamendi saadikukandidaadid.Sõpruskohtumise eesmärk on näidata, mida tähendab ühtsete reeglitekohaldamine ebavõrdses positsioonis olevatele osapooltele. Maailmapäevameisterdamisalal leiavad tegevust nii suured kui väikesed. Samuti saabkohapeal lähemalt tutvuda arengukoostööd edendavate organisatsioonide

tegevustega.

Maailmapäeva eesmärgiks on pöörata tähelepanu globaalprobleemidele.Maailmapäev kui ka kõik sellega seotud üritused on kõigile huvilistele

tasuta.

Maailmapäev 2009 ning sellele eelnevate ürituste programmi leiab

internetiaadressilt http://www.terveilm.net/maailmapaev.

Autor: sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700