Autorid: Allikas: www.aripaev.ee, aripaev.ee reklaamtekst • 17. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loodi maailma esimene lennufirma lemmikloomadele

Ameerika ühendriikides loodi maailma esimene lennukompanii lemmikloomade veoks, firma kannab nime Pet Airways, kirjutas Guardian.

Pet Airways tegi esimese reisi 15. juulil, kui lennuk tõusis õhku New Yorgi osariigi Long Islandi lennuväljalt. Kuhu esimesel lemmikloomal lennata vaja oli, ei täpsustatud, kuid Pet Airways kasutab viit väiksemat lennuvälja New Yorgis, Washingtonis, Chicagos, Denveris ja Los Angeleses.

Firma andmetel on piletid broneeritud kaheks kuuks ette. Pileti hinnad algavad 149 dollarist (12 754 krooni).

Pet Airwaysi loojateks on abielupaar Alysa Binder ja Dan Wiesela. Lennukompanii loomise otsus võeti vastu juba 2005. aastal, kuid abielupaar suutis selle ellu viia alles neli aastat hiljem.

Pet Airwaysi lennukipark koosneb viiest transpordilennukist, mis on spetsiaalselt sisustatud loomade veoks. ühes lennukis on kassidele ja koertele 50 puuri. Loomi saadavad lennusaatjad, kes kontrollivad lemmikute enesetunnet iga 15 minuti järel.

Lennuväljadele on lemmikloomade veoks ehitatud spetsiaalsed ootesaalid. Reis New Yorgist Los Angelesse vahemaandumisega Chicagos kestab 24 tundi. Chicagos loomi toidetakse ja lastakse neil pisut puhata.

Tavalised lennukompaniid lubavad salongi kaasa võtta väiksemaid lemmikloomi, kuid paljudel koertel ja kassidel tuleb lennata pagasiruumis. Binderi ja Wiesela sõnul tulid nad lennukompanii loomise mõttele pärast seda, kui nende terjer Zoe pidi pagasiruumis lendama ja keegi ei kontrollinud samal ajal, mis olukorras loom lennu ajal on.

Autor: aripaev.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700