Autor: Heidi Vihma • 30. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itaallane vallutab Tallinna

Ajal, mil mitmed söögikohad on sunnitud uksed sulgema, äratavad uustulnukad erilist tähelepanu. Harju tänavale on hiljaaegu tekkinud uus Itaalia söögikoht. Kas neid makaronikohti veel vähe on, võiks ohata, kui Villa Borgheses ei korraldaks elu pesueht itaallane.

Külmemal ajal valvas vanahärra restorani siseruumides, tervitades uksel külastajaid. Nüüd, suvel, on Villa Borghese kolinud restoranihoone vastas olevale haljasalale ja peremees hoiab seal oma valdustel silma peal, õigel hetkel oliiviõli või palsamäädikapudeleid ulatades.

Restorani itaaliapärast atmosfääri loovad fotokaadrid vanadest Itaalia filmidest, ooperiplakatid ja lihtsad itaalia laulukesed. Terrassi üle valvavad Niguliste kirik ja Saku õlletootja logodega sirmid. Tallinna terrasside pingereas saaks Villa Borghese oma koha esimeste hulgas: näoga kiriku poole istudes saab osa Tallinna keskaegsest hiilgusest, end teistpidi sättides saab mõõdukal distantsil möödujaid vaadelda.

Erinevalt paljudest, et mitte öelda enamusest meie söögikohtadest märgatakse Villa Borgheses sisseastujat kohe. Mul pole sellest midagi, et huvi minu vastu tuleb rahateenimisvõimalusest, peaasi, et tunnen ennast oodatuna. Olen ka praegustel viletsatel aegadel pidanud mõnes tühjas restoranis enne tükk aega hõikuma ja kolistama, kui tagaruumidest keegi välja suvatseb loivata.

Nüüd söögist. Kattega saiad, pasta, pitsa, salatid, merekarbid, grill-liha, tiramisu ehk ikka see, mis itaalia restoranides, ei midagi üllatavat, mingeid krutskeid siin toiduga ei tehta. Serveeringud on pigem lihtsad kui keerulised, aga kõik oli värske, osavalt valmistatud ja maitsev. Meeldis, et köögiviljasalatis kurgid-paprikad redised omaette hoiavad ja kastmega liialdatud pole. Meeldis, et ka parajalt küpse sisefilee puhast maitset ei seganud kaste ega tugevad lisandid. Meeldis lihtne tiramisu, meeldis kange espresso, aga eriti meeldisid tugevas veini-tomati-kapparikastmes hautatud merikarbid ja kastmesse otsapidi torgatud kaks suurt röstsaiaviilu: oli mõnus saia kastmesse kasta ja vürtsikas suutäis kerge veiniga alla loputada. Karbisööja näpuloputuseks toodi lauale sidruniviiludega vesi, aitäh selle eest, sest kuigi mulle meeldib neid merelõhnalisi limukaid süüa, ei taha ma seda haisu hiljem oma kätel tunda. Aga noa ja kahvliga süües ei maitse karbid kunagi nii hästi, kui karbipoolikut ja sõrmi kasutades.

Villa Borghese hindadel pole masuga midagi pistmist, mõõdukalt süües-juues kulus kahe inimese lõunasöögile pea pool töötu kuu abirahast. Teeninduse osas olin just sõpradelt kuulnud kõva kriitikat: napi keeleoskusega tütarlaps polevat oma tööga hakkama saanud. Meid teenindas erakordselt suhtlusvalmis ja lõbus Valeri, kellega samaväärselt professionaalseid kelnereid võib Eestis ilmselt ühe käe sõrmedel kokku lugeda - oli lahe ja mugav.

Villa BorgheseToit: 9Teenindus: 10

Interjöör: sees 7, väljas 9

Aadress: Harju 7, TallinnTelefon: 699 96 80Avatud: 10-23Põhiroogade hinnavahemik: 180-275 kr.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700