30. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: kabareeteater sõidutab rongiga maailma teise otsa

Kabaree ärkab Eestis üha enam ellu - Tallinnast startiv kabareerong Glamour Express sõidutab vaatajad läbi erinevate aegadega ja linnade.

Kui veel mõnda aega tagasi oli Eesti varieteeartistide väljundiks üksnes riigist riiki sõitvad laevukesed, siis üha rohkem hakkab see pilt Eestis muutuma.

Starlight Cabaret Glamour Expressi maailmatuur sõidutab kuulajad-vaatajad esimese hooga 1920-30ndate Berliini, kus möllab lokaalimelu, sigarisuits ja õllevaht. Sealt edasi tehakse etenduse jooksul peatused toradooridelinnas Madridis, armunute Mekas Pariisis, maailma pealinnas New Yorkis, kuumaverelises Mexico Citys, moemaailma kõige-kõigemas paigas Milaanos, ABBA sünnimaal, eksootilises Istanbulis ja mitmel pool mujal.

Ajakohased ja erinevates keeltes riikide-linnadega seotud laulud, mille hulgas näiteks Edith Piafi kuulsaks lauldud "Padam, padam" ja "Sous le ciel de Paris" või Frank Sinatra esituses menu saavutanud "New York, New York", varjeteelikud ja hästi valitud kostüümid - kõik üheskoos repertuaari, peatuspaiga ja tantsusammudega tervikuks sätitud.

Mõnus meelelahutus pimedatesse õhtutesse. Kava on vaheldusrikas ja uudselt üles ehitatud, pakutakse natuke midagi kõigist maailma nurkadest. Ja siinkohal ei kehti absoluutselt ütles, et kui kavas on kõik, siis pole seal mitte midagi. On erinevaid muusikastiile erinevatest aastakümnetest. On kirevat virr-varri, mis kabareeteatri etendusse ja sellesse miljöösse väga hästi sobib.

Lavašõu kõrval, mille eest hoolitsesid ETA tantsijad ning solistid Irina Haak ja Bert Pringi, üllatas aga isegi oluliselt rohkem Glamour Expressi väljasõidu ajal pakutud söögid, joogid ja teenindus.

Heas mõttes oli teenindus harjumatult mitte-eestilik. Juhtub harva, kui professionaalne teenindaja, suur ja laia naeratus näol, külaliste laua juurde tõttab - aitab, soovitab ja selgitab, mis menüüs on. Kogu aeg rõõmsameelselt pakutu kohta tagasisidet küsib ja seda tähelepanelikult ning meisterlikult õhtu lõpuni välja.

Autor: Rivo Sarapik, Lemmi Kann

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700