Kuidas kaunistada bürood jõuludeks

Nagu kodud, seatakse töökohadki jõuludeks kaunilt ehtesse. Taimekujundusekspert Jane Pappel annab selleks mõned soovitused.

Aasta aastalt võetakse jõulukaunistusted aina varem välja ning alates esimesest advendist on paljud kontorid juba kaunilt ehitud. Millal kaunistused peaks välja panema, otsustab iga firma ise, mingeid reegleid, millest kinni pidada, siin ei ole. Kuid eelkõige ühiskondlikud asutused nagu hotellid, restoranid ja rahvusvahelised firmad peaksid arvestama, et väliskülalised on harjunud nägema ja tundma jõulumeeleolu juba varakult.

Mida ja kuidas siis kasutada?

Moes ei ole kindlasti kuivatatud seaded!
Kasutatakse palju erinevaid karkasse, nii metallist, okstest kui kunstmaterjalist,  millele kinnitatakse ehteid, küünlaid ja muid kaunistusi. See on lihtne, õhuline ja elegantne valik.

Kui on võimalik kasutada küünlaid, oleks ilus valida kaunistatud küünlajalg, millesse on valitud sobiva suuruse ja kujuga küünlad. Metallist küünlajalga saab kaunistada näiteks klaasist tilgakujuliste või ovaalsete ehetega -need on väga moodsad. Võib ka klaasist küünlapalle kasutada, mida saab vahvalt kaunistada. Sellised küünlad on kontoris ka piisavalt ohutud.

Muidugi võib otsustada ka elustaimedega seadete kasuks, mille osaks on jõulutähed, küpressid ja teised sarnased taimed. Õitsvad potitaimed on vga kaunid, nii jõulutähed, piibelehed, hüatsindid, ratsuritähed, valged tulbid, lumikellukesed kui orhideed. Valik on suur, kõik sõltub fantaasiast ning muidugi peab jõuluseade kontoriruumiga sobima.

Vahva valik on ka punaste või valgete marjadega taimed, mida saab eksponeerida huvitavass potis ning juurde võib lisada natuke hõbedast või kuldset niiti ning jõulumeeleolu ongi loodud!

Kui kontoris on piisavalt ruumi, võib tuppa tuua ka jõulupuu. Tänapäeval kasutatakse selleks päris tihti nulgu. See puu on isegi kaunim ja käharam kui kuusk, samuti ei kipu okkad nii kergelt pudenema. Ehted peale ja kaunis puu ongi valmis!

Värvidest on sellel aastal kasutusel palju shampanjatooni, lillat ja punast. Kuid arvan siiski, et värvid tuleb valida lähtuvalt interjöörist.

Valides jõulukaunistusi võiks arvestada, et paljud ehted on korduvkasutatavad ja esialgne väljaminek tasub end aastatega kuhjaga tagasi.

Kui pühad läbi, tuleks kaunistused kokku koguda, pakkida ja kappi järgmist aastat ootama jätta. Säilitada saab ka taimepottide ümber olnud potiümbrised.

Enamus jõulumaterjali on müügil juba novembri algusest. Lillepoodidest saab osta ka valmisseadeid ning aianditest õitsvaid taimi.

Terve kontori võib kaunistatud saada ka minimaalse ajakuluga, kui tellida kontori kaunistamine teenusena - siis saab kokku hoitud aja millelegi  muule pühendada.

Osale arutelus

 • Lemmi Kann, Jane Pappel

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara