Autor: Lemmi Kann • 18. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: kino tõi parimad ooperid koju kätte

 Elamusi oli aasta jooksul rohkesti. Ühe piisana suurest lauljate ookeanist jääb mulle lõppevat aastat meenutama kindlasti elamus juubelilaulupeost. Just erilisest ühislaulmise tundest ja rahulolust, et kuna sel üüratul kooril olid tõesti laulud selged, sündis massikunst, mille taolist pole mitte kusagil maailmas.

Elamused meie eliitkoori Eesti Filharmoonia Kammerkoori kontsertidelt on nüüd õnneks kontsentreeritud kujul uuel CD-l "Psalms" Mendelssohni ja Kreegi vaimulikust loomingust. Soovitan soojalt - kuulake ja nautige!

Meie suvefestivalidelt meenub kõigepealt Tõnu Kaljuste avastatud uus kontserdipaik Noblessneri valukoda ja tohutult mõjuv Lera Auerbachi Vene reekviemi ettekanne Nargen Festivali raames, Birgitta Festivalilt aga Verdi viimane, koomiline ooper "Falstaff".

Frankfurdi Raadio Sümfooniaorkestri kontserdilt Paavo Järvi juhatusel sain lausa avastusliku elamuse Bela Bartoki teostest karismaatilise Hollandi viiuldaja Janine Janseni soleerimisel.

Kõigi muusikaelamuste kohal troonib kindlasti ooperielamuste jada Metropolitan Opera ülekannetest Coca-Cola Plazas: ooperimaailma superstaar Anna Netrebko "Lucia di Lammermooris", noor lätlanna Elina Garanca "Tuhkatriinus", Natalie Dessay "La Sonnambulas" ja suvel "Rügemendi tütres", sügishooaja mõjuvaima etendusena "Turandot".

See on lihtsalt suurepärane, et ooperite kinoülekanded meile maailma eliitteatri parimad lavastused maailma tipplauljatega koju kätte toovad!

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700