5. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta moe-ennustus

5. märtsil linastub uus Walt Disney Pictures'i film "Alice Imedemaal". Tim Burtoni filmist tõotab tulla tõeline hitt, mis väga suure tõenäosusega ei jäta puudutamata ka teisi valdkondi nagu tarbe- ja moekunst (NB! triibulised põlvikud!) ning sisekujundus.

Femme.ee kirjutab, et juba eelmise aasta algusest on aeg-ajalt avalikkusele esitletud projekte, mis inspireeritud otseselt Alice'i-temaatikast. Mida lähemale filmi esilinastus jõuab, seda rohkem "aliceid" rahva ette ilmub. Siiani on temaatikaga kaasa läinud laiemale publikule pisut vähem tuntud tegelased, kuid samas võis juba aasta lõpus H&M'i ning Sonia Rykieli koostööprojektis näha mõjutusi Imedemaast ning ka Zac Posen on igipõline Alice'i fänn.

Loomulikult ei jäta ka Disney kompanii kasutamata võimalust teenida piletitulule lisa ehete müügi näol ning salakeeled räägivad, et ehted pole sugugi ainus moekaup, millega turule tullakse. Mis iganes aga Disneyl plaanis on, tullakse sellega lagedale suure paugu ning meediakäraga, olgu see siis ürituse enda või koostöö-disainerite tõttu ning sihtgrupiks ei ole kohe kindlasti ainult lapsed.

Üks suurimaid ja kindlasti põnevamaid projekte saab aga toimuma Pariisi moenädala ajal. Luksuskaubamaja Printemps koostöös moekunstnikega Alexander McQueen, Manish Arora, Martin Margiela, Ann Demeulemeester, Bernhard Willhelm ja Haider Ackermann toob vaatajate ette rodu vaateaknaid, mille keskmes ei keegi muu kui Alice. Ja mida Alice kannab? Loomulikult eelpool nimetatud moekunstnike loomingut - ja ongi "Alice Imedemaal" vallatanud moeilma!

Jääb üle vaid oodata kogu seda laviini ning spekuleerida, kas ka Eestit vallutab Alice'i-vaimustus. Seniks aga võiks ehk võtta kätte raamatu ja meelde tuletada, milline see Imedemaa-lugu originaalis õigupoolest oligi...

Autor: Lemmi Kann, Piret Ilves

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700