Autor: Lemmi Kann • 11. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jazzkaar alustab aastat Talvejazziga

Jazzkaar alustab 2010. aastal oma kontserte Talvejazziga, mis sel korral keskendub peamiselt headele uutele eesti projektidele.

Hooaja avavad 11. veebruaril Rock Cafe’s kaks noorte eesti muusikute ansamblit – Ewert and the Two Dragons ja Liisi Koikson & Band.

2007. aastal Ewert Sundja, Kristjan Kallase ja Erki Pärnoja loodud trio üllitas möödunud sügisel albumi “The Hills Behind the Hills”, millel on üheksa inglisekeelset indie-folk sugemetega pala.

Liisi Koiksoni ja tema ansambli sisustada jääb kontserdi teine pool. Neilt saab kuulda uusi eestikeelseid laule ja muidugi ka varasemaid lemmiklugusid.

21. veebruaril kutsub Chalice kuulajaid Kumu auditooriumisse, mis seekord on transformeerunud tema stuudioks-elutoaks. Tänapäevase autorilaulu ühe silmapaistvama esindaja kontserdi kavas on laule tema neljalt albumilt, neis kajastuvad mõtted ümbritsevast elust, vahel sõna torgib sarkastiliselt, vahel aga maalib poeetilisi kujundeid läbi isikupärase tunnetuse prisma.

Veebruari lõpus pakuvad elegantset spioonijazzi Siim Aimla ja tema ansambel Ocean’s 4, mille kelmikalt gruuviv muusika on inspireeritud sarnase nimega filmidest. Meeletu energiaga kuid samas stiilselt vaoshoitud muusikat viljelev seltskond on ühtlasi nägusaim bänd Eestis – tulge ja veenduge ise!

Jazzkaart varemgi väisanud prantsuse trio L’Effet Vapeur on seekord võtnud Frankofooniapäeva raames publiku silme all helindada kuulsa Folimage Studios animafilme. Muusikud illustreerivad oma filmikangelaste unistuslikke meeleolusid kümnekonna lühifilmi taustal.

Koos animatsiooni ja muusikaga saab naerda ja nutta kahel seansil 13. märtsil Kumu auditooriumis ja päev hiljem Viljandis - filmikontsert kogu perele!

Hooaja lõpetavad Kelli Uustani ja Aivar Vassiljevi Acoustic Band, kes esitavad valdavalt Kelli Uustani loomingut, mis on kergelt jazzi- ja funkylik ja samas mahe ja naiselik. Kontserdi külalishääl on Gerli Padar, kelle osalemine annab Kelli lugudele veelgi enam sära.

Kontserdid toimuvad 11. veebruarist 21. märtsini.

Vaata kava SIIN.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700