5. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: Idamaine vürtsitus käredas talves

Rävala puiesteel Radissoni kõrval on uksi avanud ja mõne aja pärast ka kinni pannud mitu söögikohta. Nüüd on seal siis Masala, India-Aasia segatüüpi restoran.

Mis võiks külmal talvepäeval olla veel parem, kui soe tuba ja vürtsikad road? Aga Masala oli täiesti inimtühi ja lõhnadeta. Kurb on süüa tühjas restoranis.

Oli külm, võtsin kasuka õlgadele, nii ei saagi ju Idamaa-illusioon tekkida. Tühjad restoranid on kurvad kohad, on matusemeeleolu ja sealsetest töötajatest on kahju - varsti jälle mõni töötu juures. Kas külma tõttu või tahtmisest noobel olla olid ettekandjal käes valged kindad, komplekti täiendas soe Coca-Cola logoga fliisjakk.

Algus läks üsna vaevaliselt, kõigepealt tekkis probleem tai supi tom jam koonga - see ei sisaldanud midagi, mida tavaliselt sellenimeline supp sisaldab ja mida ka menüü lubas. Tegelikult ei olnud seal tärklisega paksendatud leemes üldse midagi, millel oleks olnud maitset või lõhna.

Palusime ettekandja appi, see tõi ka perenaise suppi uurima, kes saatis supi kööki tagasi. Mõne aja pärast tuli see uues variandis ja koos peakokaga, aga mitte oluliselt maitsvamana.

Ka läätsesupp polnud parem - meist jäid söömata mõlemad. Suppide ootamine ja taasootamine võttis omajagu aega, nälga kustutasime naani närides.

Teiseks käiguks valisime chicken tikka masala ehk grillitud kana sibula-tomatikastmes - roa, mis on väljaspool Indiat kõige populaarsem india roog -, lamba biryani, pilafile sarnaneva riisiroa.

Kana masalaga koos toodi riisi ja raitaga (maitsestatud jogurt). Masala-nimelise restorani masala-roog maitses üpris eestipäraselt, erilist idamaist aromaatsust ja rikkalikkust selles ei olnud.

Sama ka biryaniga - lõhnalt napp, maitselt vaene ja raitaga - natuke sibulat ja kurki, aga mitte ühtegi (vürtsi)viidet Indiale.

Kas asiaadist kokk kardab meie maitsemeelele liiga teha? Et kuna eestimaalased nagunii peale soola ja pipra midagi toidu sisse ei pane, tuleb olla ettevaatlik, et neid (see tähendab meid) mitte ära ehmatada? Võib-olla olid need chicken masala ja biryani liiga kaua pidanud sööjaid ootama, nii et aroomid jõudsid ära lahtuda...

Söömata jäänud suppide eest ei pidanud me maksma, need olid arvest maha võetud. See on ju kena, tegelikult ainus päris positiivne elamus Masala lõunast.

Nelja roa järgi on riskantne menüü kohta üldistusi teha, aga ikka hiilib ligi kahtlus, et kas restorani nimi pole mitte liiga pretensioonikas. Võib olla Idamaine Unelm või Vaikuseoaas sobiksid paremini.

Autor: Lemmi Kann, Heidi Vihma

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700