5. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: mänguasjad teevad muusikat

Üks festival teise järel, Jazzkaar ei puhka, juba järgmisel nädalal alustab alafestival Talvejazz, mille pearõhk on seekord kodumaisel muusikal.

Talvejazz alustab uut hooaega rahulikus rütmis. Seitse peagi toimuvat kontserti toovad publiku ette peamiselt eesti noored muusikud, kuid oodata on ka külalisi Prantsusmaalt.

"Täitsa tõsi, et peame praegu pisut tagasihoidlikumad olema ja pigem keskenduma kevadisele suurfestivalile. See, et on rohkem Eesti esinejaid, ei tähenda aga, et kontserdid oleksid vähem põnevad või igavamad. Seda enam, et me ei ole tõmmanud piiri džässi ja hea eestikeelse muusika vahele," rääkis festivali korraldaja Anne Erm seekordsest talvisest festivalist.

Otsa teevad Talvejazzil 11. veebruaril Rock Cafes lahti Liisi Koikson ja Ewert Sundja koos bändidega. Tuntud noored artistid täiendavad Ermi sõnul teineteist väga hästi.

"Mõlemad on varem esinenud Jazzkaare kontsertidel džässilikuma muusikaga, seekord tasub džässilikku elementi otsida rohkem aga instrumentalistide poolelt, sest kaks draakonit, Two Dragons, on noored virtuoosid Erki Pärnoja ja Kristjan Kallas," rääkis Erm.

Ka Siim Aimla, mulluse Elioni džässiauhinna võitja, paneb festivali korraldaja sõnul kokku kontserdi, kus esineb tema viimane ansamblikoosseis Oceans 4 ja meie mainekaim džässikollektiiv Estonian Dream Big Band.

"Ja seda sellepärast, et Siim on head tööd teinud väga mitmete bigbändidega, ta valdab bigbändile kirjutamise kunsti, oskab sealt välja võluda väga erilisi värve. Selle kontserdi salvestab Eesti Televisioon, mis on samuti osa võitjale osaks saanud džässiauhinnast," lisas Erm.

Ainsa välisartistina torkab festivalikavast silma trio L'Effet Vapeur Prantsusmaalt. "See ansambel on üks lõbusamaid ja vaimukamaid prantsuse ansambleid, kes on varemgi kontserdi visualiseerimiseks ja ühtlasi kava humoorikamaks muutmiseks kasutanud tervet helitekitavat mänguasjade pagasit," ütles Erm.

Sel korral sünnib nende muusika Ermi sõnul inspireerituna animafilmidest, mis on väga lahedad, ja peaks kaasa haarama nii noort kui ka vana.

"Seepärast on siis kontserdil, nagu kinoski, kaks seanssi, et ka kõik pered saaksid läbi astuda vastavalt oma lõunastamise traditsioonile - kell 13 või 17.00," lisas ta.

Lavaruumi jagavad ühel õhtul ka lauljatarid Kelli Uustani ja Gerli Padar. Kontserdil saab valdavalt kuulata Kelli Uustani džässilikku, funkilikku, mahedat ja naiselikku loomingut, kuid ei puudu ka eesti heliloojate tuntud lood.

Chalice seevastu esitab kontserdil "Elutoas" lugusid oma neljalt albumilt - on aafrikalikku hõngu, sugemeid Indiast ja mujalt.

Autor: Lemmi Kann, Signe Sillasoo

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700