5. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: Pugatšova epohhi lõpp

Mullu aprillis 60aastaseks saanud Alla Pugatšova on otsustanud oma lauljakarjäärile lõpu teha. Enne lahkumist annab ta aga veel rea hüvastijätukontserte, millest üks toimub 11. veebruaril Saku Suurhallis.

Laias laastus kestavad lahkumiskontserdid, mis mullu kevadel Moskvast alguse said, terve aasta - sünnipäevast sünnipäevani. Nende kontsertidega kavatseb Pugatšova suurtele live-esinemistele lõplikult head aega öelda ning edaspidi muudele hobidele keskenduda.

Tegevust edaspidiseks paistab diival jätkuvat igatahes ka ilma lauljaks olemiseta, kui vaadata fakti, et lauljatöö kõrvalt on ta leidnud mahti asutada nii oma ajakiri kui ka raadiojaam, samuti luua isiklik parfüüm ja jalanõude kollektsioon.

Esmaklassiline artist

Laiema avalikkuse jaoks on Pugatšova esmajoones aga siiski fantastiline laulja, seejuures mitte üks paljudest, vaid ainuke omataoline. Pugatšova on lavalaudadel püsinud rohkem kui 40 aastat ning omandanud selle ajaga popikooni staatuse, mida keegi teine naljalt asendada ei saa.

 Eestlaste jaoks on Pugatšova üldiselt hästi tuntud, kuigi tema loomingu viimased arengud ei ole siinse elanikkonna jaoks ehk nii tuttavad kui selle varasem käekäik. Eesti suurtele kontserdilavadele on Pugatšoval tee tuttav. Mõneaastaste vahedega on ta siia esinema sattunud korduvalt kuni viimaste aegadeni ning reeglina on tema kontsertideks saalid täis müüdud.

Oma lavakarjääri vältel on Pugatšova üllitanud palju laule, mida seostatakse just tema esitusega. Lisaks tema "Miljonile tulipunasele roosile", mis ühe kaheksakümnendate Nõukogude Liidu suurima estraadihitina ka Eestis ülituntuks sai, on Pugatšova repertuaaris olnud sadu erinevaid laule.

Kontsert armastusest

Neile, kes otsivad venekeelset meloodilis-romantilist muusikat, mis on looritatud kergest nostalgiavarjundist, on Pugatšova kontsert tõeline jackpot. Pugatšova on ehtne diiva, kes on kuni tänase päevani plaadimüügi ja populaarsuse osas Venemaa edukaim artist. Tema laule on kerge jälgida ning tänu oma vaimustavale staarikarismale ei mõju need kunagi igavana.

Kontserdi Saku Suurhallis pühendab Pugatšova armastusetemaatikale, mis on olnud üks tema läbivaist lemmikteemadest üldse. Kontsert pealkirjaga "Armastuse unenäod" koosneb tervenisti armastuslauludest, mille hulka on Pugatšova valinud nii tuntud hitte kui ka tundmatumaid palasid.

Tehniliselt tõotab kontsert pakkuda meeleolukat šõud. Vene estraadikuulsuse säravat esinemist toetavad Boris Krasnovi võimas lavashow ja Valentin Judaskini värvikad lavakostüümid. Diiva liigub peegelseintega lavaruumis, mis on täis kaasaegseid tehnilisi lahendusi ning mitmesuguseid dekoratsioone.

45 aastat laval

Alla Pugatšova karjäär sai alguse 1965. aastal, mil ta pärast muusikakooli lõpetamist andis välja laulu "Robot". Edasi katsetas Pugatšova lauljana õnne erinevate ansamblite koosseisus ning pälvis mitmeid auhindu.

1997. aastal võistles diiva lauluga "Primadonna" Eurovisioonil ning viimastel aastatel on ta produtseerinud "Eesti otsib superstaari"-tüüpi saadet "Tähtede vabrik". Pugatšova oli 1991. aastal viimane, kes sai NL rahvakunstniku tiitli.

Autor: Lemmi Kann, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700