Autor: Lemmi Kann • 17. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas päästa planeeti: loe oma nõudepesumasina kasutusjuhendit

Tervelt kolmandik nõudepesumasina omanikest ei loe kasutusjuhendit ning seetõttu aitavad keskkonna hävitamisele ja ka oma kulutuste kasvule hoogsalt kaasa.

Hiljutine uuring, mis viidi läbi Electroluxi tellimusel Bonni ülikooli poolt 160 majapidamises Saksamaal, Itaalias, Rootsis ja Inglismaal paljastas, et umbes 30% nõudepesumasina omanikest ei ole kunagi lugenud selle kasutusjuhendit. 86% vastanuist kasutasid pidevalt vaid ühte või kahte pesemise programmi jättes keskkonnasäästlikumad programmid kahe silma vahele.

Uuring viidi läbi, et selgitada välja kõige tõhusam ja efektiivsem viis nõude pesemiseks. Selgus, et nõudepesumasinat kasutades on võimalik vähendada nii vee kui ka energiakulu ligi 50%.

„Paljud inimesed saaksid nõudepesumasinaid tunduvalt efektiivsemalt kasutada kui nad lihtsalt teeksid endale selgeks, mis on programmidel vahet ning kuidas neid kasutada. Sedamoodi saaksid inimesed alati puhtad nõud minimaalse energia ja veekuluga,“ ütles Elena Breda, nõudepesumasinate arendamise osakonna juhataja Electroluxis.              

Kuigi erinevate kodumasinate juhendite lugemine ei tundu olevat just kõige populaarsem tegevus, millele aega kulutada, võib sellega lisaks keskkonnale säästa ka oma rahakotti.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700