19. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: ood tugevatele naistele

Briti režissööri romantiline kostüümidraama "Chéri" toob vaataja ette möödunud sajandi alguse seltskonnadaamide vallutused.

Ja seda ikka selleks, et vändata järjekordne kostüümidraama - "Chéri".

 Film, mille tegevus toimub maalilises eelmise sajandi alguses, viib vaataja peenematesse seltskondadesse, salongiõhtute ja pidude maailma, mida valitsevad väga oskuslikult kuningate ja kõrgeimasse tuludetsiili kuuluvate härrasmeeste kurtisaanid. Üks sellistest on ka vilunud seltsidaam Lea de Lonvali (Michelle Pfeiffer).

Lihtne lõbutsemine muutub aga ühel hetkel traagilise alatooniga looks. Kõik saab alguse sellest, kui kogenud seltskonnadaam leiab endale uue silmarõõmu, noormehe Chéri. Armumine keerab aga kõik pahupidi.

Režissööri sõnul on film äärmuslikest inimestest. "See on film ühest prostituudist," on Frears ilustamata ja konkreetselt lausunud. Äärmuslikkus ning tugevad naised on teema, mis talle läbi aastate südamelähedane on olnud ning seda rida ta ka jätkab.

"Ma olen alati arvanud, et näiteks kuninganna oli äärmuslik kuju," vihjates oma 2006. aastal Suurbritannia kuningannast Elisabeth II valminud filmile "The Queen" ja tema käitumisele printsess Diana surmale järgnenud päevadel. "Ta on kõige äärmuslikum inimene, keda tean, kedagi temasarnast lihtsalt pole. Aga mulle on alati meeldinud see, et tema, kuninganna, sellesse kategooriasse mahub," on Frears öelnud.

Uus film "Chéri" ei jäta samuti tugevate, võitlushimuliste ja samas ohtlike naiste teemat puudutamata. "Ma lihtsalt pole kohanud ühtegi nõrka naist oma elus," kommenteerib seda teemat Frears. Ning Pfeifferi kehastatud Lea pole seda samuti.

Filmi kesksel kohal on keelatud ja hukule määratud armastuse ja nooruse hapruse teema, mis annab näitlejannadele, Michelle Pfeifferile ja Kathy Batesile, kes kehastab rivaalitsevat kurtisaani, Chéri ema Madame Peloux'd, võimaluse särada.

Autor: Lemmi Kann, Signe Sillasoo

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700