26. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: hullused hullumajas

Kultuslavastaja Martin Scorsese "Suletud saar" avab psühhiaatriahaigla haiglase maailma ühes kadunud patsiendi, kuritahtlike doktorite ja keelatud ravivõtetega.

Lugu viib vaatajad Ameerikasse ja aastasse 1954. Kaks föderaalametnikku, Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ja Chuck Aule (Mark Ruffalo), saavad ülesandeks uurida Massachusettsi ranniku lähedal asuva eraldatud saare psühhiaatriahaiglast veidral kombel kadunud patsiendi juhtumit.

Uurija Teddy, kes isiklike põhjuste tõttu saarejuhtumiga lootusrikkalt tegelema hakkab, satub peagi aga suurde segadusse. Üha rohkem hakkab tunduma, et tema saarele sattumine ja kõik seal toimuv võib olla radikaalseid, ebaeetilisi, ebaseaduslikke ja kuritahtlikke ravimeetodeid kasutavate haiglatohtrite väärastunud plaan.

Läbinägelikkus juhatab Teddy mõningate juhtniitideni. Ometi ei õnnestu tal tõeni jõuda, sest haigla arhiivimaterjalidele ta ligi ei pääse. Lisaks hakkab ta kahtlema nii enda mälus, paarimehes kui ka mõistuses.

Ka varem filmis "The Departed" Leonardo DiCaprioga koostööd teinud Scorsesel jätkub näitleja kohta ka sellest filmist rääkides hulgaliselt kiidusõnu.

Vanades tööstushoonetes toimunud filmivõtted olid režissööri sõnul väga pingelised - oli agooniat, metsades ringijooksmist jms. "Tegu oli kõva tööga. Me olime nagu kaks algajat klaustrofoobilises maailmas," sõnas Scorsese ning lisas, et kõigest sellest hoolimata ei peljanud DiCaprio teha kõike, mis heade kaadrite saamiseks vaja.

Küsimusele, kas vanameister pärast nii paljusid edukaid aastaid ja edukaid filme vanaduspõlve ei taha minna pidama, lausus Scorsese radikaalselt - ei. "Mul on olnud kolm korda elus olukord, kui mu karjäär on olnud kehvas seisus ja siis läinud jälle ülesmäge. Ma arvan, et praegu on neljas kord. "Suletud saar" oli ja on minu jaoks tõeline väljakutse, aga ma armastan seda lugu, tegelasi ja loodan, et sellel filmil läheb väga hästi," oli režissöör optimistlik.

Autor: Lemmi Kann, Signe Sillasoo

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700