26. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: majandus õitseb jälle

Teater Ugalas jõuab täna õhtul lavale Briti lavastaja Edward Taylori komöödia "Majandustõus ehk kohe käib pauk", mille peategelaseks on ootamatult sekeldustesse sattuv euroametnik.

Tegemist on klassikalise situatsioonikomöödiaga, kus on kõvasti äravahetamisi, segadust ja valesti arusaamist. Segamini lähevad kõikmõeldavad asjad, mis üldse segamini saavad minna - nii uksed, inimesed, kohvrid kui ka kostüümid.

Näidendi tegelasteks on tähtsad ninad, kellest kõige tähtsam on Briti Euroopa Komisjoni liige, söör Clive Patridge, kes loodab saada valituks Euroliidu kaubanduskomisjoni presidendiks. Suuremat ei räägita etenduses siiski aga ei majandusest ega poliitikast, vaid ikka tegelaste eraelust. Taaskord saab ilmsiks lihtne tõde, et õigupoolest on kõik inimesed samast taignast küpsetatud ning hädaolukordades lülituvad sisse inimlikud impulsid - ka neil, kes võimu juures on.

Komöödiale omaselt on etenduse vint üsna üle keeratud, kuid liiga pikantseks stseenid ei lähe. "Näidend on väga hästi kirjutatud, dialoog on intensiivne ja terav. Minule on sümpaatne see, et tegu on hea inglise komöödiaga, milles ei ole labasusi," on lavastuse kohta öeldnud lavastaja Oleg Titov.

Ugala liikumisjuht Oleg Titov on Ugala teatris varemgi mitmeid etendusi lavastanud. Suurima menu pälvis ta tantsulavastuse "Libahunt" eest aastal 2006. Lisaks on Titov lavastanud lastele suunatud etendused "Krabat", "Inetu pardipoeg ja lendav kass" ning sügisel Ugala repertuaari lisandunud "Limpa ja mereröövlid". Täiskasvanud vaatajale on tema lavastajatöödest suunatud "Põhjas".

Autor: Lemmi Kann, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700