12. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: fantastilise perekonna fantastiline seiklus

Mitu 2009. aasta parima animafilmi tiitlit ja kokku 13 auhinda saanud "Fantastiline härra Reinuvader" on lustakas lugu metsloomadest, kes oma krutskitega inimesed üle kavaldada suudavad.

 "Fantastiline härra Reinuvader" on lustakas lugu härra ja proua Reinuvaderist, kellele annavad oma hääle ingliskeelses versioonis George Clooney ja Meryl Streep. Nimelt plaanib ajalehe kolumnistist härra Reinuvader ühes oma naise ja lapsega kolida paremasse paika - metsaelanike kinnisvaraturul kõige hinnatuma puu alla. Loomulikult on tegu riskantse tehinguga ja selle eest kavalpea rebast ka hoiatatakse. Ent jonnaka loomana ei lase ta ennast ümber rääkida.

Olles ennast uude koju sisse seadnud ja peagi ka paari krutskiga hakkama saanud, saab temast kolme kurja läheduses elava farmeri sihtmärk, kes tõotavad maksta kätte kogu tema perele.

Režissööri sõnul on tegu lapseliku looga, mis on mõeldud nii vanematele kui ka nende võsukestele. Olgugi et Dahl kirjutas raamatu pere kõige pisematele, on see Andersoni sõnul suunatud kindlasti ka vanematele oma õpetliku sisu, metafooride ja alltekstiga. Ja on seda ka nüüd, animatsioonina.

Autor: Lemmi Kann, Signe Sillasoo

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700