19. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: Metsatöll taob rasket rauda

Täna õhtul esitleb Metsatöll Eesti Rahvusmeeskoori abiga Tallinnas Rock Cafés toimuval kontserdii oma uut kauamängivat "Äio".

Keskealiste daamidega vesteldes tundub mulle, et just koostöö RAMiga on võtmesõna, mis on nad mõned aastad tagasi rajuma hingeeluga muusika juurde meelitanud.

"Malbema muusikaeelistusega publik läheb, kuulab Andres Mustoneni ning avastab, et iga malbuse taga on terake tõelist raevu," kommenteerib Metsatöllu liige Lauri Õunapuu küsimust, kuivõrd on RAMi kasutamine ajendatud soovist võita juurde fänne nende seast, kes enamasti rahulikumat muusikat kuulavad. "Võib-olla avastab ta siis, et ka tõelise raevu taga võib olla samaväärses koguses malbust."

Koostöö RAMiga

Metsatöllu koostöö RAMiga algas juba pea viis aastat tagasi, kui mehed panid kokku ühiskava "Raua needmine". Õunapuu sõnul uskusid nad 2006. aastal RAMi, Veljo Tormise ja Tauno Aintsiga koostööd alustades, et nii Tormise kui ka Metsatöllu enda teosed on tugevasti maamullas kinni.

 "Paneme välja kõik, mis meie meestel välja käia on," on Lauri kontserdist rääkides kindel. Ta lubab, et kuulajad võivad esitluselt oodata kõike, mida Metsatöll nii muusika kui ka visuaali osas enam kui kahetunnise kontserdi jooksul pakkuda suudab.

"Peaaegu kõik uued lood on reedel esmakordselt elusalt laval," lubab Lauri, "samuti Töllu lugude paremik läbi aastate ning Rahvusmeeskoor kogu seda hullumeelsust oma tugevaimate meeshäältega toetamas."

Vanem ja küpsem

Lauri sõnul on Metsatöll aastatega saanud vanemaks ja küpsemaks ning võrdleb bändi pühvlipihviga - kui algusaastail oli pihv verine, siis nüüd on ta kenasti mõlemalt poolt praetud, kuid siiski mitte päris läbiküpsetatud.

"Metsatöll on piisavalt verine, et jääda kurku kinni kõigile, kes ei mäleta enam selle vere maitset, mis voolas sulle peale langenud võitlusvenna purunenud turvise vahelt su hammastele," ütleb Lauri, "ent piisavalt küps, et ka nooblimad härrad täiksid veidi oma vahedaid väitsu pihvil välgutada ja mõnuga veel sooja lihatüki hammaste vahele litsuda."

Metsatöll alustas tegevust 24. veebruaril 1999. aastal, bänd ise kasutab oma ajaloost rääkides ja loomingut dateerides maausuliste ajaarvamist. Eelmisel nädalal ilmunud album "Äio" on bändile neljas kauamängiv.

"Äio" salvestati Soomes Finnvoxi ja Eestis Sinusoidi stuudiotes. Albumi miksis kokku produtsent ja helimees Mikko Karmila.

Autor: Lemmi Kann, Liis Kängsepp ja Joosep Laik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700