25 märts 2010
Jaga lugu:

Luksbrändide rõivad tervisele ohtlikud

Lukskaubamärkide nagu Versace, Hugo Boss, Dolce & Gabbana, Paul & Shark ja Trussardi toodetud riidekaubad sisaldavad tervisele kahjulikke aineid ega vasta tervisenõuetele, selgus Hiinas läbi viidud kontrollil.

Uuringust selgus, et 85 tootest 48 ehk 60% ei vastanud nõuetele. Nimelt leiti, et toomisdefektide tulemusena annavad tooted värvi, sisaldavad lubatust enam happelisi aineid ning naha-, silma- ja hingamisteede ärritusi ning allergiat tekitavat formaaldehüüdi. Lisaks leiti, et tooted ei ole korrektselt märgistatud, kirjutas China Daily.

Kangad, mida uuriti, olid toodetud Itaalias, Marokos, Koreas, Prantsusmaal, Türgis, Vietnamis ja Indias enne Hiina importimist. Uuritud tooted ulatusid t-särkidest teksade ja kleitideni.

Dolce & Gabana, Paul & Shark ja Trussardi teatasid, et said uuringu tulemustest äsja teada, kuid kommenteerima seda ei olnud valmis.

Tegemist on teise juhtumiga, kus lukskaubamärgid ei vastanud nõuetele. Neli aastat tagasi avastati defekte näiteks jalatsite kvaliteedikontrollil. Zhejiangi provintsis Hiina idaosas viidi kontroll läbi mullu detsembris.

Autor: Rivo Sarapik, Lemmi Kann

Jaga lugu:
SEKRETÄRI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Sekretäriuudised igal nädalal enda postkasti.

Sekretär.ee toetajad:

Birgit Aljaste
Birgit AljasteSekretar.ee ärijuhtTel: 5373 8733birgit.aljaste@aripaev.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee