25. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luksbrändide rõivad tervisele ohtlikud

Lukskaubamärkide nagu Versace, Hugo Boss, Dolce & Gabbana, Paul & Shark ja Trussardi toodetud riidekaubad sisaldavad tervisele kahjulikke aineid ega vasta tervisenõuetele, selgus Hiinas läbi viidud kontrollil.

Uuringust selgus, et 85 tootest 48 ehk 60% ei vastanud nõuetele. Nimelt leiti, et toomisdefektide tulemusena annavad tooted värvi, sisaldavad lubatust enam happelisi aineid ning naha-, silma- ja hingamisteede ärritusi ning allergiat tekitavat formaaldehüüdi. Lisaks leiti, et tooted ei ole korrektselt märgistatud, kirjutas China Daily.

Kangad, mida uuriti, olid toodetud Itaalias, Marokos, Koreas, Prantsusmaal, Türgis, Vietnamis ja Indias enne Hiina importimist. Uuritud tooted ulatusid t-särkidest teksade ja kleitideni.

Dolce & Gabana, Paul & Shark ja Trussardi teatasid, et said uuringu tulemustest äsja teada, kuid kommenteerima seda ei olnud valmis.

Tegemist on teise juhtumiga, kus lukskaubamärgid ei vastanud nõuetele. Neli aastat tagasi avastati defekte näiteks jalatsite kvaliteedikontrollil. Zhejiangi provintsis Hiina idaosas viidi kontroll läbi mullu detsembris.

Autor: Rivo Sarapik, Lemmi Kann

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700