26. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: hetkedesse peidetud õnn

Mitme menuseriaali loomisesse panuse andnud režissöör Allen Coulter sai valmis hiljuti täispika mängufilmiga "Remeber me", mis lahkab perekondlikke suhteid ja tõelise armastuse lugu.

Perekondade lood

Film viib publiku kõigi võimaluste linna New Yorki ning võtab fookusesse perekondade lood - vanemate ning nende poegade-tütarde omavahelised suhted. Filmi peategelane on Tyler (Robert Pattinson), kes kehastab mässumeelset noormeest, kel on oma isa Charles Hawkinsiga (Pierce Brosnan) pärast perekonna lõhestunud traagilisi sündmusi keerulised suhted.

Nagu ikka, ei leia noormees isalt mingit mõistmist ja ka tema väike õde on keerukate peresuhete hammasrataste vahele jäänud.

Olukord leebub mõnevõrra siis, kui noormees kohtub Allyga (Emilie de Ravin). Armastus on küll viimane asi, mis noorukil meeles mõlgub, kuid tüdruku innustav ja kummalisel kombel tervendav hing paneb noormehe temasse sügavalt armuma ning toob nooruki ellu rõõmu. Elul, millel varem mõtet ei olnud, näib seda nüüd olevat.

Hollywoodi draamale iseloomulikult ei lõpe kõik sugugi nii lihtsalt ja roosiliselt. Noorte õnne tõotavad rikkuda mitmed asjaolud.

Siin ja praegu elamine, mässumeelsus, armumine ning peresuhted ongi need kesksed teemad, mille ümber film keerleb. Ja mässamist on filmis palju, Tyler mässab oma isa vastu, mässab teda ümbritsevate inimeste ja süsteemide vastu.

"Mis mulle Tyleri karakteri juures kõige rohkem meeldib, on see, et ta ei tea isegi tegelikult, kelle või mille vastu ta mässab. Tundub, et ükskõik milline ta isa ka ei oleks, ükskõik millised teised tema ümber ei oleks, ta ikka mässaks. Ent lõppkokkuvõttes mässab ta enda vastu," on oma tegelaskuju ühes intervjuus selgitanud laiemale publikule filmist "Twilight" tuntuks saanud Robert Pattinson.

Armastus pole roosamanna

Ka armastuse teemat käsitletakse filmis kõike muud kui igavesti püsiva roosamannana. "Filmi eesmärk on näidata, et on igati normaalne, et elu koosneb üksikutest helgetest momentidest, mil sa võid end tõesti õnnelikuna tunda, isegi kui need hetked kestavad kõigest minuti. See on väga palju väärt," selgitas Pattinson oma seisukohti.

"Inimesed käivad teraapias, võtavad antidepressante ja teevad kõiksugu muid asju, kuna nad arvavad, et nad peaksid kogu aeg õnnelikud olema. Aga kui sa oled kogu aeg õnnelik, siis on keeruline mõista, millal sa tegelikult õnnelik oled," lisas ta.

Autor: Lemmi Kann, Signe Sillasoo

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700