1. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: Efterklangi kontsert pakub hingepaitavat elamust

Efterklangi uue albumi muusikas voolavad kevadveed, ragiseb äike ja maailm on päikesepaistet täis. Kes tahab helielamust omal nahal tunda saada, sel tuleb minna 8. aprillil toimuvale kontserdile Von Krahli teatrisse.

Efterklang on Taani folk-elektroonika bänd, mis oma palade loomiseks kasutab ohtralt erinevaid naturaalpille ning ka elektroonilisi vahendeid. Tulemuseks on imeilus ning rahustava toimega helikeel, mis on ühteaegu parajalt tempokas ja moodne. Efteklang edastab sõnumit helgest ja harmoonilisest maailmast, kus muinasjutud on päriselt olemas.

Eestlased on ühed esimesed, kes ansambli uue albumi auks korraldatavast Euroopa-tuurist osa saavad. Nimelt alustab tuur oma kuue nädala pikkust matka 5. aprillil Oslost ning Eestis antav kontsert on planeeritavast kolmekümne ühest kolmas.

Oma olemuselt on Efterklangi loomig nišimuusika, kuid millegipärast meeldib see laiale kuulajaskonnale.

Efterklangi algne tuumik tuli kokku aastal 2000 ning sellesse kuulusid lapsepõlvesõbrad Casper Clausen (vokaal), Mads Brauer (elektroonika) ja Rasmus Stolberg (kitarr). Juurde võeti veel klaverimängija Rune Molgaard ning trummar-trompetimängija Thomas Husmer. 2003 jõudis bänd oma esimese albumini. Laiem tuntus tuli aastal 2007 koos kolmanda helikandja - täispika albumiga "Parades", kus lõi kaasa 30 muusikut.

Eestis on Efterklang teist korda, eelmisel korral viibis ansambel siin kaks aastat tagasi, pälvides vaimustava publikumenu Von Krahli teatris antud kontserdil. Samas paigas esineb ansambel ka sel korral. Ettekandele tuleb bändi värskeim looming, mis on talletatud uuele plaadile "Magic Chairs".

Autor: Lemmi Kann, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700