1. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: 'High School Musicali' metskassid olid täies hoo

Etenduse "High School Musical" esimesed viisteist minutit võtsid oimetuks. Lava oli kohe eesriide tõustes tihedalt rahvast täis ning etendus läks käima segadusseajava tempoga. Kulus õige mitu grupistseeni ja ühislaulu, enne kui mu mõistus selgeks tõmbas ja süžeed taipama hakkas.

Tegelikult polnud toimuvasse sisseelamine keeruline. Lihtsalt tuli leppida kaelamurdva tempoga ja rohkest osatäitjate hulgast tingitud virvarriga, mida etendus pakkus.

 Vajalikud vastused tegevustikus orienteerumiseks sai kätte õige pea ja edasi oli kõik loogiline kuni õnneliku lõpuni välja. Metskassid oli East High Schooli kossutiimi nimi. Ja laval möllavad noored kehastusid kordamööda kas Metskasside fännideks või keemiaolümpiaadiks valmistuvaks nohikute grupiks. Või mõlemaks korraga. Lihtne.

Imetlesin lavastajat, kes oli suutnud kogu selle noortehulga etteantud raamides liikuma panna. Lavastusest võttis osa tõepoolest oma viiskümmend verinoort osatäitjat, suurem jagu neist ilma eelneva lavakogemuseta. Tihked grupistseenid, mida oli ajaliselt üle poole etenduse mahust, tulid päris sujuvalt välja - nii tantsud, laulud kui ka näitlemine.

Kenasti olid eksponeeritud erinevate osalejagruppide tugevad küljed. Kui oli fookus muusikal, said jämeda otsa enda kätte solistid. Kui oli rõhk liikumisel, astusid ettepoole ja tõmbasid pilgu endile Tallinna Ülikooli koreograafiatudengid, keda oli etendusse kaasatud terve rühm.

Üldmulje jäi, et kogu trupp on ühtaegu võimekad lauljad ning ka tantsijad. "Nad tantsivad nii hästi," õhkas pisike plika minu selja taga hardalt.

Rollidest tooksin kõige positiivsemalt välja Sharpay (Jekaterina Nikolajevna) oma, mis üsna etenduse alguses särava karakterina välja joonistus. Soolode mahu ja hea hääle tõttu jäid silma ka peaosatäitjad Mari Ronimois ja Ott Lepland.

Kui aga juba tunnustust avaldada, siis usun, et oleks õiglane teha seda kogu trupile tervikuna. Seda entusiasmi, mis noored etendusse pannud olid, õhkus valmis tulemusest päris tublisti.

Autor: Lemmi Kann, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700