16. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: Haapsalus toimuvad tumedad lood

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival (HÕFF), mille fookuses on tänavu Prantsuse õudusfilmide uus laine, toob publiku ette mitu maailma esilinastust.

HÕFF peab sel aastal väikest juubelit. Viiendat korda toimuv festival toob publiku ette 30 filmi 15 riigist, mille hulgas on ka õige mitu esilinastust. Festivali juhi Sten Saluveeri sõnul on festival tähtsaim sündmus kindlasti Briti õudusfilmide lavastaja Adam Masoni filmi "Siga" maailmaesilinastus.

Lisaks jõuavad esimest korda laiema publiku ette Saksa thriller "Rauduksed" ning Prantsuse dokumentaalfilm "Prantsuse horrori uus laine". Publik saab näha ka kaht uut Eesti lühifilmi - Tanel Ranna vampiirifilmi "Transfusioon" ja Robi Uppini "Rändajat".

Põhiprogrammi moodustavad sel aastal üheksa mängufilmi, mis on valminud 2009. ja 2010. aastal. Krõbedamate kaadritega friigifilmide hulka kuuluvad Saluveeri sõnul Vene ekstreemrežissööri Andrei Iskanovi ultravägivaldse sisu ja vormiga "Naelad" ja "Turist". Iskanov, kelle töid on korduvalt näitamiskeelu alla pandud, on ka üks festivali erikülalistest. Samuti kuuluvad festivali maiuspalade hulka horror-komöödia "Black Devil Dool" ja Jaapani "Vampire Girl vs Frankenstein Girl".

Festivali fookuses on Prantsuse õudusfilmide uus laine, mida tuleb tutvustama Prantsuse noor režissöör David Morley. Kavas on tema film "Mutandid", mis oli Saluveeri kinnitusel üks eelmise aasta edukamaid Prantsuse põnevusfilme. HÕFF sobib aga ka nõrganärvilisematele, sest kavas on ka mahedama sisuga linateoseid - musta komöödiat, animatsiooni ja ulmemuusikali.

HÕFF pakub hubast atmosfääri ja unikaalsust. Festivali toimumiskoht, Haapsalu kultuurikeskus, on läbinud täieliku noorenduskuuri. Sellest tulenevalt on Saluveeri sõnul paranenud ka filmide näitamise kvaliteet ja kogu festivali olek on läinud hulga hubasemaks.

Festivali avapäeval toimub töötuba, kus inimesed saavad ennast zombie'deks kostümeerida, et siis paraadil osaleda ning ühiselt Haapsalu piiskopilinnusesse loodud välikinno festivali avamisele ja avaseansile marssida. Avatud on ka Sergei Kirstu fotonäitus ning festivaliteemaline ekstreemspordipark.

fookuses

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival ehk HÕFF 23.-25.04 Haapsalus

    * Õhtuseid seansse ei soovitata alla 16aastastele.

    * Filmidel on ingliskeelsed subtiitrid.

    * Üksikpilet 50 krooni, festivali pass 350 krooni.

    * Piletid müügil Piletilevis ja tund enne algust kohapeal.

    * Lisainfo www.hoff.ee

ProgrammReede, 23.04

    * Kultuurikeskus 17.30 Kuidas saada zombie'ks? Õudusfilmide grimmi töötuba.

    * 20.00 HÕFFi avamine: Saja zombie paraad Haapsalu peatänaval. Zombie'de kogunemine Tallinna mnt ristmikul.

    * Piiskopilinnus 21.00 Festivali avamine. Filmid "Hord" ja "Rändaja". Avaseanss on kõigile tasuta.

    * Publik.ee rõdusaal 23.30 "Siga". Maailma esilinastus.

    * 01.00 Tetsuo öö. Kavas filmid "Tetsuo: The Bullet Man" ja "Tetsuo"

    * Galerii 23.00 "Seksigalaktika"

    * 00.30 Erikülaline Andrei Iskanov. Kavas filmid "Pilguheit põrgusse" ja "Naelad"

Laupäev, 24.04

    * Publik.ee rõdusaal 13.00 Prantsuse õudusfilmide uus laine. Seansile järgneb lühiloeng.

    * 14.30 "Mutandid"

    * 16.30 "Ümbersõit"

    * 18.15 "Vampire Girl vs Frankenstein Girl"

    * 20.15 "Rauduksed"

    * 22.00 "Inimsajajalgne"

    * 23.59 "Serbia film"

    * Galerii 21.30 "Black Devil Doll"

    * 23.00 "Street Walkeri" taaselustamine

    * 00.30 Erikülaline Andrei Iskanov. Kavas film "Turist"

Pühapäev, 25.04

    * Publik.ee rõdusaal 12.00 "Macabre"

    * 14.00 "Vari"

    * 16.00 Festivali lõpetamine. "Stingray Sam"

 

Autor: Lemmi Kann, Signe Sillasoo

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700