23. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP:  Paabel laulab teatrilaule

Ansambel Paabel esitleb nelja kontserdiga oma uut plaati, millele on salvestatud suveetenduse "Küüni täitmise lood ja laulud" kirev muusikavalik polkast rokini.

Ansambli liikme Sandra Sillamaa sõnul on Paabeli vanade fännide jaoks tegemist sootuks uue kavaga. “Suure osa sellest moodustab etenduse muusika, milles me Saueaugul suvel osalesime – see on meie kirjutatud muusika Hando Runneli ja Madis Kõivu tekstidele. Seal on väga südantlõhestavaid ballaade, rokki ja kantribiiti,” reklaamis Sillamaa. Lisaks plaadimaterjalile esitab ansambel kontsertidel ka oma uut muusikat, mis järgib regilaulu joont. “See kõik kokku on tohutult kirju komplekt, nii värvikas kava, et seal peaks kõigile midagi leiduma,” arvas Sillamaa.

Kontsertidest võtab lauljana osa ka Märt Avandi, kes nimetatud etenduses mullu suvel samuti kaasa lõi. Lisaks laulmisele mängib Avandi ka kitarri. “Etenduse tegemise käigus saime me väga hästi läbi. Kui me hakkasime plaati salvestama, kutsusime Märdi ka laulma ja kui asi jõudis plaadiesitlustuurini, siis kutsusime ta ka sellele,” rääkis Sillamaa.

Sillamaa sõnul on küüni täitmise laulud ansambli arenemisloos pigem vaheetapp kui kindel suunavalik. “Eelkõige määratleme ennast läbi pärimusmuusika, millesse sulatame erinevaid stiile. Võrreldes eelmise plaadiga oleme me ehk veidi maha rahunenud. Kui me eelmise plaadiga tahtsime katsetada kõike uut, siis praeguseks oleme mingi suuna kätte leidnud. Meie järgmine siht on ajada pärimusmuusika asja edasi ning täiendada oma kava uute lugudega,” arvas Sillamaa.

Paabeli plaadiesitlustuur „Küüni täitmise lood ja laulud”

21. aprill kl 21 Tartu Genialistide klubi

24. aprill kl 18 Pärnu Kunstide Maja (Pärnu Pärimusmuusika Päevad)

28. aprill kl 19 Viljandi Pärimusmuusika Ait

29. aprill kl 21 Tallinna Von Krahli teatri baar

Piletid 50 kuni 100 kr

 

Autor: Urve Vilk, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700