23. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: Kuldsõduriga kuulsust kogunud Kristina Normani isikunäitus

Tallinna Kunstihoones saab näha Kristina Normani esimest suurt isikunäitust „Me ei ole universumis üksi”.

Tõnismäe kuldsõduri aktsiooniga tõmbas Kristina Norman endale ootamatult palju meediakära ning kunsti kohta oli paljudel äkki midagi öelda.

Nüüd saavad kõik oma silmaga näha nii kuldsõdurit kui ka neid töid, mida Norman enne pressistaariks saamist tegi. Taaskord saab näha kuldsõduri ettevalmistavat tööd „Kogukond” ja ka hoopis teistsuguse monumendiga tegelevat videoinstallatsiooni, maavälistele olenditele püstitatud mälestuskiviga näituse nimitöös „Me ei ole universumis üksi.”

Norman on oma huviorbiiti võtnud väga tundliku teema – mälu, mäletamise ja nendega seotud füüsilised objektid. Mälu ei ole aga kunagi objektiivne. Erineva kollektiivse mälu kallale asumine eeldab hästi läbimõeldud ja rafineeritud tegutsemist. 

Normani töid iseloomustab nooruslikult tuline kirg oma subjekti vastu, teatav naiivsus ja tormakus. Kasuks tuleb siin võrdlus maailmanime Alfredo Jaariga, kelle hiljutine külaskäik Tallinnasse oli kunstiinimeste viimase aja tähtsündmus. 

Näitus jääb avatuks kuni 9. maini.

 

Autor: Urve Vilk, Ragne Nukk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700