Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 27. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti 2010. aasta parim toiduaine on Fazeri must seemneleib

Eesti Toiduainetööstuse Liidu “Eesti parim toiduaine 2010” konkursi võitis Fazeri must seemneleib.

Eesti parim toit tervisele on Tervise kohupiimakreemid Ricotta (Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ) Eesti parim mittealkohoolne jook Premium Õunamahl (AS Põltsamaa Felix)  ja Eesti parim alkohoolne jook Viru Valge (Liviko AS), teatas toiduainetööstuse liit.

Autasud parimatele tootjatele anti üle neljandat korda toimunud Toiduainetööstuse Aastakonverentsil. Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul näitab kuueteiskümnedat korda toimunud tootekonkurss seda, et vaatamata keerulisele turuolukorrale, kus  müüb suuresti soodus hind, on tootjad jätkanud investeerimist tootearendusse. “Uued tooted on tervislikumad, maitsvamad ja funktsionaalsemad, et rahuldada teadlike tarbijate ootusi,” kommenteeris Sirje Potisepp.

“Eesti Parima Toiduaine” konkursile laekunud toiduaineid hindas komisjon, kuhu kuulusid eelneva spetsiaalse koolituse läbinud toitumisteadlased, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad. Tootekonkursile esitati Eesti toidutootjate poolt kokku  112 toodet 27 ettevõttelt.

„Eesti Parim Toiduaine Piirkonna Väikeettevõttelt 2010“ konkursi võitis Nopri Talu Meierei OÜ Talukohupiim koorega.

Tootegruppide võidutooted olid:

Eesti Parim Pagaritoode 2010 - Fazer must seemneleib (Fazer Eesti AS)

Eesti Parim Lihatoode 2010 - Toorjuustutäidisega lihapallide tooteseeria (Rakvere Lihakombinaat AS)

Eesti Parim Kaste 2010 - Felix Sinepi ja mee kaste (AS Põltsamaa Felix)

Eesti Parim Piimatoode 2010 - Harmony südamejuust (Piimandusühistu E-Piim)

Eesti Parim Köögiviljatoode 2010 - Küüslaugukurk (AS Salvest)

Eesti Parim Valmistoode 2010 - Pannkookide tooteseeria (Saarioinen Eesti OÜ)

 

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700