Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 27. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helena Lõhmus: trenn aitab paremini tööd teha

Salon+ salongiketi juhi Helena Lõhmuse sõnul annab trenn talle energiat teha rohkem, nii tööalaselt kui ka eraelus. 

Helena Lõhmuse nädalakavasse kuulub minimaalselt kaks trenni. "Kui töögraafik vähegi võimaldab, teen viis trenni nädalas," rääkis Lõhmus, kellele meeldib trennis käia hommikuti enne tööle minekut. "See annab päevaks erksa tunde ja vaimuvärskuse. Õhtuti on aega raskem organiseerida, siis on kodused kohustused, mis aega võtavad." 

Lõhmuse lemmikuteks on bodybalance ja jooga ning erinevad vesiaeroobika tunnid. "Kõige toredam uus asi on vesipilates, mis on lausa müstiline. Grupid on alati täis ka ballatones. Valitud treeningud annavad koormust erinevas mahus ja erinevatele lihasgruppidele," sõnas ta.

"Olen kahe käega selle poolt, et iga aktiivne tööinimene peaks ka aktiivselt trenni tegema, muidu ühel hetkel lihtsalt ei jõua enam tööd teha," ütles Lõhmus, kelle töökaaslased tegelevad kõik mingi füüsilise tegevusega, kes rohkem, kes vähem. "Trenn annab energiat teha rohkem, nii tööalaselt kui ka eraelus. Trennis toimub mõetete kirgastumine. On aega mõelda probleemidele, millele tööl lahendust ei leia või millele pole aega mõelda. Või siis ennast töömõtetest hoopis välja lülitada. Trenn võimaldab tööst puhkust ja annab lisaenergiat, tunnen et vaim närtsib, kui mingil põhjusel trennis käia ei saa," sõnas ta.

Lõhmuse sõnul on tal olnud elus ka laiskusperioode, mil ta pole sporti teinud. Ent see, et spordiklubi on kontori aknast näha, aitab trenni jõudmisele kinldlasti kaasa. "Kui sportimisvõimalus on nii lähedal, tuleb see ära kasutada," usub Lõhmus.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700