3. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti tööandjad kurdavad, et oskustöölisi pole ikka

See on müüt, et praegusel ajal on töötajat väga lihtne leida, ütles personaliotsingufirma Fontes grupi tegevjuht Inese Kamarute ajalehele Kapitals.

„Jah, huvi töökohtade vastu on väga suur, aga oskustööliste arv ei kasva. Intelligentsetest, kogenud, motiveeritud ja positiivse ellusuhtumisega inimestest oli ka varem puudus. Selles vallas pole midagi muutnud,“ vahendas rus.db.lv Läti eksperdi sõnu.

Hetkel on keskmine Läti ettevõtluspõld täis suuri kontraste. Samas on ka ettevõtteid, kes suutnud rasketel aegadel vastu võtta ebapopulaarseid otsuseid ja kärpisid kulusid. Need ettevõtted pole üksnes stabiliseerunud, vaid alustavad uuesti arenemist ja kasvamist.

Fontese palgauuring näitas, et järgmisel aastal Läti ettevõtete keskmine minimaalne palgatõus võib järgmisel aastal olla 2-3%.

„See oli ettevõtete juhtide endi arvamus. Minu arvates on see liialt optimistlik. Ma soovitaksin juhtidel luua piisavalt paindlik süsteem, mis võimaldaks reageerida kiiretele muutustele, sealhulgas ka negatiivsetele,“ rõhutas Kamarute.

 

 

Autor: Katariina Krjutškova, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700