Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 4. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet: probleemiks fiktiivsete arvete kasutamine

Maksu- ja tolliamet tuvastas 2010. a I kvartalis, et makse on jäetud deklareerimata ja tasumata kokku 237 miljoni krooni ulatuses. Enamasti oli jäänud deklareerimata kinnisvara müügilt saadud tulu.

Valdavaks on käibemaksualased rikkumised ja käibemaksupettused, moodustades ligi 80% rikkumiste hulgast, teatas amet. Suurimaks probleemiks on endiselt fiktiivsete arvete kasutamine ettevõtjate hulgas.

I kvartalis viidi maksuhalduri poolt läbi 907 kontrollilist tegevust. Lisaks rakendati e-teavitust 3725 isiku suhtes. Teavitus saadeti peamiselt isikutele, kes olid jätnud deklareerimata kinnisvara müügilt saadud tulu ning välistulu. Teavitusega juhtitakse tähelepanu võimalikule valele deklareerimisele ning antkase võimalus ise esitatud andmeid parandada.

MTA kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe sõnul on 2010. aastal prioriteetseteks kontrollivaldkondadeks maksuhalduri jaoks kütuse-, ehitus-, metsandussektor. Olulisel kohal on samuti fiktiivsete arvete kasutamise ning ümbrikupalga maksmise ja käibemaksupettuste tõkestamine.

Jaga lugu
Sekretar.ee toetajad:
Liina LeitenSekretar.ee ärijuhtTel: 51 84 004
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700